Drumles / slagwerkles (pop, rock en jazz)

vanaf 8 jaar
Leeftijd
Jongeren, Kinderen, Volwassenen
Dag
Dag in overleg
Startdatum
Doorlopend
 
Later instappen mogelijk
Prijs
Locatie
Code
20480
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Amounts up to € 200 are usually deducted in 1 instalment (one-off authorisation)
Amounts of € 200 or more are always deducted by direct debit in 2 instalments (standing order)


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Zit jij altijd overal op te tikken? Ben je geboeid door ritme en niet bang voor een beetje lawaai? Dan ben je waarschijnlijk een drummer!

Als je kiest voor drumles op de popschool van CKE, zit je in je eerste les meteen achter een groot, echt drumstel en na enkele weken speel je al mee met je favoriete liedjes! Hippe beats, vette breaks en spetterende fills: alles komt aan bod.

Praktijkgericht
De drumlessen zijn praktijkgericht: een drumstel is bij uitstek een samenspelinstrument, dus de focus ligt op (leren) samenspelen. Met behulp van Youtube, Spotify en een flinke geluidsinstallatie lijkt het al snel of je in een echte band speelt! Daarnaast heb je je eigen lesboek waarin je stapsgewijs steeds weer nieuwe kanten van het drummen leert. Veel gevorderde leerlingen spelen in een van de CKE-bands: zo kun je wat je leert in de praktijk brengen.

Beginner
Ben je een beginner? Dan beginnen we bij het begin en leer je alle basisfacetten van het drummen. Denk aan techniek, houding, coördinatie en balans (sound), maar ook aan improvisatie, creativiteit en samenspel. Leren noten lezen hoort hier natuurlijk ook bij.

Om thuis te kunnen oefenen, heb je een drumstel nodig. Zowel een akoestisch drumstel als een elektronisch drumstel (fijn voor de buren!) zijn prima geschikt. Een complete beginnersset kost ca. € 200-400. De docenten geven graag advies over de aanschaf van je drumkit.

Gevorderd
Heb je al ervaring met drums? Dan kunnen we je lessen besteden aan specifieke onderwerpen, zoals fills, soleren, jazz, twinpedal (dubbel baspedaal), latin, bigband, transcriberen enz. Of misschien wil je een opfriscursus omdat je je drumstel na lange tijd weer onder het stof vandaan hebt gehaald.

Lees meer

Samenspel, bands, ensembles en orkesten
CKE biedt diverse mogelijkheden voor samenspel en samen zingen. Er zijn tal van ensembles, orkesten en bands. Volg je wekelijkse instrumentale lessen via het lidmaatschap van de muziekschool? Dan hoort het spelen in een ensemble, orkest of band er gewoon bij, meestal gratis. Ook als je geen cursist bent van de muziekschool, kun je hieraan tegen betaling deelnemen.

Talentontwikkeling
Ook drummers die een studie op een pop-/rockacademie of conservatorium ambiëren, helpen we graag verder. We maken samen een plan en gaan hard aan de slag om je klaar te stomen voor de toelating tot een beroepsopleiding.

Aanvullende informatie:

  • De lessen starten in de week na de zomervakantie. Er zijn 36 lesweken per jaar, waarbij we de gangbare schoolvakanties volgen. Gedurende het seizoen instappen is in de meeste gevallen mogelijk. De lesdag en lestijd worden na inschrijving in overleg vastgesteld.
  • Bij een lidmaatschap van de muziekschool start iedere (beginnende) leerling in principe met groepsles. Als je behoefte hebt aan langere en meer individuele lessen, dan kan dat ook. Je betaalt daarvoor meer dan voor groepsles.
  • 5- en 10-lessenkaarten zijn bedoeld voor gevorderden. Kies je voor deze lesvorm, geef dit dan in het opmerkingenveld aan bij je inschrijving.
  • Een instrument kopen of huren? De docenten en/of de balie geven je graag advies en informatie over de (verhuur)mogelijkheden.
  • De vermelde minimum leeftijd is een adviesleeftijd, gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen.
  • Als je nog twijfelt, kun je eerst een proefles nemen of een instapcursus volgen (12 lessen vanaf februari 2017), om daarna door te stromen naar de reguliere lessen.
  • Bekijk de tarieven van de muziekschool.
  • De meeste drumlessen vinden plaats in POPEI in het Klokgebouw (Strijp S).

Over de CKE-muziekschool
Je kunt op een goede manier leren een muziekinstrument te bespelen als je dat samen doet. Elkaar ontmoeten en veel samenspelen met voldoende ruimte voor individuele aandacht. Dat is waar de CKE-muziekschool voor staat. Elkaar inspireren, leren van elkaar, optreden in onze concertzaal of ergens anders in de stad en meedoen aan projectweken... dat hoort er allemaal bij!