Keyboardles Meerhoven

vanaf 6/7 jaar
Leeftijd
Jongeren, Kinderen, Volwassenen
Dag
Dag in overleg
Startdatum
Doorlopend
 
Later instappen mogelijk
Prijs
Locatie
Code
20431
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Amounts up to € 200 are usually deducted in 1 instalment (one-off authorisation)
Amounts of € 200 or more are always deducted by direct debit in 2 instalments (standing order)


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Het keyboard is een elektronisch toetsinstrument. Het is eigenlijk familie van het pijporgel en het elektronisch orgel. Er worden steeds nieuwere keyboards gemaakt met nog mooiere klanken en begeleidingsritmes. Omdat het keyboard zulke uitgebreide mogelijkheden heeft, kun je er bijna alles op spelen. Van popmuziek tot klassiek en jazz.

Als je 6 à 7 jaar bent, ben je oud genoeg om te beginnen met keyboardles. Al snel begin je met het spelen van bekende melodietjes en ondertussen begint het leren van de noten. De computer is daarbij een handig hulpmiddel.

Vanaf het begin speel je met beide handen tegelijk, net als op een piano. Na een paar weken ken je ook al een paar akkoorden, zodat je de automatische akkoordbegeleiding van je keyboard kunt gebruiken. Dit betekent natuurlijk niet dat alles automatisch gaat, maar het gaat daarmee zó fantastisch klinken dat het lijkt alsof je in je eentje een heel orkest uit je keyboard tovert!

Na een paar jaar ben je meestal ver genoeg om het eerste examen te doen. Dat mag, maar is niet verplicht. Ook kun je dan, als je dat wilt, meespelen in één van de bands van CKE en dat kost naast je reguliere lessen niets extra.

Als je nog niet helemaal weet wat je wilt, dan is keyboard zeker een goede keus. Je kan van keyboard namelijk heel gemakkelijk overstappen naar piano, elektronisch orgel of pijporgel.

Lees meer

Met welke kosten dien je rekening te houden? Voor nog geen € 400 kun je al een keyboard kopen waarmee je jaren vooruit kunt. Het is ook mogelijk om een keyboard te huren bij het Keyboard-Centrum in Eindhoven.

Samenspel, bands, ensembles en orkesten
CKE biedt diverse mogelijkheden voor samenspel en samen zingen. Er zijn tal van ensembles, orkesten en bands. Volg je wekelijkse instrumentale lessen via het lidmaatschap van de muziekschool? Dan hoort het spelen in een ensemble, orkest of band er gewoon bij, meestal gratis. Ook als je geen cursist bent van de muziekschool, kun je hieraan tegen betaling deelnemen.

Aanvullende informatie:

  • De lessen starten in de week na de zomervakantie. Er zijn 36 lesweken per jaar, waarbij we de gangbare schoolvakanties volgen. Gedurende het seizoen instappen is in de meeste gevallen mogelijk. De lesdag en lestijd worden na inschrijving in overleg met de docent vastgesteld. Keyboardlessen worden bij CKE gegeven door de docenten Arno Aerts, Mat van Bree en Bert Doornbos.
  • Bij een lidmaatschap van de muziekschool start iedere (beginnende) leerling in principe met groepsles. Als je behoefte hebt aan langere en meer individuele lessen, dan kan dat ook. Je betaalt daarvoor meer dan voor groepsles.
  • 5- en 10-lessenkaarten zijn bedoeld voor gevorderden. Kies je voor deze lesvorm, geef dit dan in het opmerkingenveld aan bij je inschrijving.
  • De vermelde minimum leeftijd is een adviesleeftijd, gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen.
  • Als je nog twijfelt, kun je eerst een proefles nemen.
  • Bekijk de tarieven van de muziekschool.

Over de CKE-muziekschool
Je kunt op een goede manier leren een muziekinstrument te bespelen als je dat samen doet. Elkaar ontmoeten en veel samenspelen met voldoende ruimte voor individuele aandacht. Dat is waar de CKE-muziekschool voor staat. Elkaar inspireren, leren van elkaar, optreden in onze concertzaal of ergens anders in de stad en meedoen aan projectweken... dat hoort er allemaal bij!