Gitaarles voor kleuters

akoestische gitaarlessen voor kinderen van 4 tot 7 jaar
Leeftijd
Kinderen
Dag
Dag in overleg
Startdatum
Doorlopend
 
Later instappen mogelijk
Prijs
Locatie
Code
20185
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Amounts up to € 200 are usually deducted in 1 instalment (one-off authorisation)
Amounts of € 200 or more are always deducted by direct debit in 2 instalments (standing order)


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Steeds meer kinderen willen op jonge leeftijd met een instrument beginnen. Speciaal voor kleuters vanaf 4 jaar zijn er deze akoestische gitaarlessen. Nieuwe methodieken en vakbekwame docenten maken het mogelijk dat kinderen al op zeer jonge leeftijd met gitaarlessen kunnen starten.

Voor het jonge kind zijn het ontwikkelen van hersenactiviteit, motoriekontwikkeling en coördinatietraining van onschatbare waarde. Het is bewezen dat muziekles hieraan bijdraagt.

De lessen verlopen ontspannen en zijn aangepast op de belevingswereld van het kind, met veel aandacht voor het individu. Door klankspelletjes, kloppen op de gitaar, snaar voor snaar bezig zijn en kleine ritmespelletjes, wordt het instrument op speelse wijze ontdekt. De gitaar wordt een stukje speelgoed voor het kind.

De docenten hebben een professionele, op het kind aangepaste werkwijze en bouwen op een speelse manier aan een basis voor de toekomstige gitarist. De allerbeste musicus worden is niet het doel, het ontwikkelen van het kind op zijn of haar eigen niveau wél.

Lees meer

Voor deze cursus is (nog) geen eigen gitaar nodig, omdat het kind thuis nog niet hoeft te oefenen. CKE zorgt voor gitaren.

De wekelijkse lesduur bedraagt 15 minuten per kind (of 30 minuten per twee kinderen). Dit lijkt misschien kort, maar sluit goed aan bij de spanningsboog van jonge kinderen. Door het wekelijks volgen van de les wennen leerlingen aan het proces dat gedegen muzikale ontwikkeling vraagt. Die ontwikkeling en groei zullen niet ongemerkt aan je voorbij gaan; die zie je op verschillende fronten terug.

Samenspel, bands, ensembles en orkesten
CKE biedt diverse mogelijkheden voor samenspel en samen zingen. Er zijn tal van ensembles, orkesten en bands. Volg je wekelijkse instrumentale lessen via het lidmaatschap van de muziekschool? Dan hoort het spelen in een ensemble, orkest of band er gewoon bij, meestal gratis. Ook als je geen cursist bent van de muziekschool, kun je hieraan tegen betaling deelnemen.

Aanvullende informatie:

  • De lessen starten in de week na de zomervakantie. Er zijn 36 lesweken per jaar, waarbij we de gangbare schoolvakanties volgen. Gedurende het seizoen instappen is in de meeste gevallen mogelijk. De lesdag en lestijd worden na inschrijving in overleg vastgesteld.
  • Bij een lidmaatschap van de muziekschool start iedere (beginnende) leerling in principe met groepsles. Als je behoefte hebt aan langere en meer individuele lessen, dan kan dat ook. Je betaalt daarvoor meer dan voor groepsles.
  • 5- en 10-lessenkaarten zijn bedoeld voor gevorderden. Kies je voor deze lesvorm, geef dit dan in het opmerkingenveld aan bij je inschrijving.
  • Een instrument kopen of huren? Bij de balie geven we je graag advies en informatie over de (verhuur)mogelijkheden.
  • De vermelde minimum leeftijd is een adviesleeftijd, gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen.
  • Als je nog twijfelt, kun je eerst een proefles nemen.
  • Bekijk de tarieven van de muziekschool.

Over de CKE-muziekschool
Je kunt op een goede manier leren een muziekinstrument te bespelen als je dat samen doet. Elkaar ontmoeten en veel samenspelen met voldoende ruimte voor individuele aandacht. Dat is waar de CKE-muziekschool voor staat. Elkaar inspireren, leren van elkaar, optreden in onze concertzaal of ergens anders in de stad en meedoen aan projectweken... dat hoort er allemaal bij!