Illustratietekenen (vol)

voor beginners en gevorderden
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Woensdag
Dagdeel
Avond
Duur
12 lessen
Gestart op
26-9-2018
Lestijd
19:30 - 22:00 (150 min)
Prijs
€ 274,00
Materiaal
€ 10,00
Locatie
Docent
Code
54331
Inschrijven niet mogelijk
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Neem contact op

In de cursus illustratietekenen gaat het niet om het maken van een perfect gelijkende tekening naar waarneming. Juist niet! Het karakter en het verhaal staan veel meer voorop.

Dit betekent dat er vaak veel meer vrijheid zit in het tekenen zelf omdat je je niet per se hoeft te houden aan allerlei ‘klassieke regels’. Er is daarnaast veel ruimte om te experimenteren en zogenaamde foutjes in je voordeel te leren gebruiken. In de cursus komen verschillende vormen, onderwerpen en materialen aan bod. We gaan aan de slag met allerlei vormen van tekenen en schilderen, maar ook collages en soms een uitstap naar minder conventioneel materiaal komen voorbij. Zo zoek je al werkend naar een taal die jouw illustraties versterkt en ontdek je wat het best bij jou past.

Lees meer

Deze cursus is voor alle niveaus, of je nu goed kunt tekenen of niet. Zolang je maar blij wordt van een potlood in je hand en zin hebt om lekker aan de slag te gaan. Gedeeltelijke opdrachten krijg je op papier alvast mee naar huis voor de volgende les, zo heb je tijd om bijvoorbeeld al achtergrondinformatie op te zoeken of ideeschetsen te maken. In de les zelf gaat iedereen aan de slag met de uitwerking ervan. Dat houdt in dat je aan een grote tafel met allerlei beschikbaar materiaal en in een ontspannen sfeer lekker in je eigen wereld kunt stappen. Samen met anderen en met momenten van uitleg, begeleiding en bespreking van de docent.

Aanvullende informatie

  • De lessen vinden om de week plaats m.u.v. schoolvakanties.
  • De groep bestaat uit max. 12 cursisten.
  • Er is beschikbaar materiaal aanwezig maar je mag ook met eigen meegebracht of verzameld materiaal werken.
  • Het meenemen van een A3 tekenmap om werk te vervoeren is handig.