Zeefdrukatelier

voor beginners en gevorderden
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Dinsdag
Dagdeel
Ochtend
Duur
22 lessen
Gestart op
18-9-2018
Lestijd
09:30 - 12:00 (150 min)
Prijs
€ 363,00
Materiaal
€ 30,00
Locatie
Docent
Code
53921
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Kom de vele mogelijkheden van de zeefdruktechniek ontdekken! Je kunt er zowel analoog als digitaal heel divers mee werken. Je komt erachter dat zeefdrukken ook voor jou een prachtig medium is om je beeldend uit te drukken.

Zeefdrukken of silk screen printing is een druktechniek van alle tijden. Van oude oosterse kunstenaars die zijde en bijenwas gebruikten om een sjabloon te maken tot kunstenaars van nu die zich van moderne middelen en technieken bedienen. Door de tijden heen heeft deze techniek kunstenaars uitgedaagd. Voor het grote publiek is Andy Warhol waarschijnlijk de meest bekende kunstenaar die zijn werk maakte met deze techniek.

Ook als je geen tekenervaring hebt, maar je wél wilt verdiepen in goede tweedimensionale vormgeving, is het zeefdrukatelier de plek voor jou. De docent neemt je mee in de wereld van de zeefdrukkerij en laat je zien dat het zeefdrukken ook voor jou veel mogelijkheden biedt.

Meteen de eerste les begin je aan het eerste werkstuk. Je ontdekt dat apparaten waarmee je een zeefdruk maakt makkelijk te bedienen zijn en dat je al snel prachtige eigen prints kunt maken. De eerste ontwerpen worden met eenvoudige middelen gemaakt en leiden tot mooie resultaten.

Lees meer

In ons zeefdrukatelier leer je op heel diverse manieren, zowel analoog als digitaal, maar ook via mixed-media, beelden ontwerpen, in oplage en in meerdere kleuren drukken. Meestal druk je op papier, maar zeefdrukken kan je ook op textiel, hout of leer. In het zeefdrukatelier ontdek je wat er allemaal kan en gaan we op zoek naar de zeefdruktechniek die jouw voorkeur heeft. En nog belangrijker: wat jouw stijl en handschrift is!

Stapsgewijs leer je alle technische handelingen en materialen kennen. Dat gebeurt met behulp van lesbrieven die je samen met de docent vertrouwd maken met de techniek en het ambacht.

Onder individuele begeleiding werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling, in jouw eigen tempo, met de middelen die bij jou passen. Knippen, plakken en scheuren? Tekenen en schilderen? Met bladeren en veren uit de natuur? Of werk jij graag met digitale beeldbewerking en fotografie? Je kunt alles gebruiken, naar eigen idee en kunnen.

De meeste beginners zijn na het eerste jaar zo geboeid door deze techniek dat ze het jaar daarop vrij gaan werken in het zeefdrukatelier. Het atelier staat ook open voor mensen die vanuit de basiscursus willen doorstromen om zich verder te verdiepen. Zij gaan al aardig hun eigen weg en hebben steeds minder begeleiding nodig. Het is natuurlijk wel handig dat de docent aanwezig is om hen waar nodig te assisteren, begeleiden en nieuwe mogelijkheden aan te reiken.

Aanvullende informatie:

  • Houd er rekening mee dat je kleren vies kunnen worden. Oude kleding en/of een keukenschort zijn aan te raden.
  • De cursusprijs voor beginners is inclusief alle middelen en inkten, behalve drukpapier.
  • De groep bestaat uit maximaal 8 cursisten.
  • Zowel de beginnende als gevorderde cursist kan zich inschrijven voor deze cursus.