CKE-academie Tekenen & Schilderen (2e jaar)

meerjarige beeldende opleiding in een open sfeer
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Donderdag
Dagdeel
Ochtend
Duur
30 lessen
Gestart op
20-9-2018
Lestijd
09:00 - 17:00 (480 min)
Prijs
€ 737,00
Locatie
Docent
Code
53851
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Wil je je echt ontwikkelen in beeldende kunst, maar heb je geen tijd voor een langdurige dag- of weekendopleiding? Meld je dan aan voor de CKE-academie: een vierjarige opleiding waarbij je elke donderdag les hebt.

Jaar 2 van de CKE-academie is bedoeld voor mensen die het 1e jaar hebben afgerond.

Ben je geboeid door de kunsten en heb je altijd al iets willen doen met die interesse? Ben je bovendien creatief, ondernemend, nieuwsgierig en misschien wel eigenwijs? CKE biedt mensen in Eindhoven en omgeving de CKE-academie, een gedegen opleiding verdeeld in twee jaar basisopleiding en twee jaar specialisatie naar keuze.

Lees meer

In de basisopleiding (jaar 1 en 2) volg je theorie- en praktijklessen. Die zijn gericht op persoonlijke groei en thema’s zijn creativiteit, techniek, materiaalkennis, leren experimenteren, intensivering van de waarneming, intellectuele groei, vrees omzetten in uitdaging en openstaan voor andere visies.

In aanvulling op de lessen zijn er excursies, lezingen en video- en filmvertoningen. Daarnaast stellen we ateliers open zodat je de lessen en opdrachten direct kunt verwerken.

Kenmerkend aan CKE-academie? Het professionele karakter van zowel de inhoud als de sfeer. Er wordt gewerkt in een open sfeer waarin eigenheid, gezelligheid en gedrevenheid voorop staan. Er is gelegenheid om samen te lunchen; een goed moment om veel te leren over elkaars ideeën en voorkeuren in kunst, muziek, dans, literatuur of natuur.

De CKE-academie is er voor iedereen vanaf 18 jaar die zichzelf wil ontwikkelen als (amateur)kunstenaar en die gedegen onderwijs en begeleiding wil volgen in een inspirerende omgeving, samen met andere gemotiveerde studenten en gedreven docenten.

Over de lessen
De lessen en werktijden zijn op beide dagen tussen 9.30 en 17.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur). De docenten zijn altijd 5 uur aanwezig, waarbij de ochtend is gereserveerd voor interactieve hoor- en werkcolleges en het eerste deel van de middag voor verwerking en coaching. De lessen Kunstgeschiedenis en Kunstbeschouwing worden centraal gegeven voor alle cursisten van de academie. We wijken regelmatig uit naar het Van Abbemuseum, waar we in goede samenwerking gebruikmaken van de uitstekende mediatechniek, collectie en bibliotheek.

CKE is een gecertificeerde (amateur)kunstinstelling; je krijgt een deelcertificaat na het succesvol doorlopen van de basisopleiding en een eindcertificaat na het succesvol afronden van de tweede fase, de specialisatie.

Aanvullende informatie: