Portrettekenen en -schilderen

voor beginners en gevorderden
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Donderdag
Duur
25 lessen
Gestart op
24-10-2017
Prijs
€ 499,00
Materiaalkosten
€ 15,00
Locatie
Code
53843
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)
In een goed portret komen drie dingen samen: het model, de visie van de kunstenaar en de eigenschappen van het materiaal. Een goed portret is daardoor ook een zelfportret, want het laat zien hoe jij kijkt, interpreteert en kiest. Dat maakt het zo boeiend!    

Een model is een uitgangspunt dat je moet respecteren, je tekent portretten die op het model lijken. Toch zullen de portretten per cursist verschillen, omdat je zoekt naar een persoonlijke weergave. Want jij kijkt anders dan de anderen, je legt andere accenten en je hebt een eigen handschrift.

Lees meer

De docent stimuleert deze individuele benadering en geeft tegelijkertijd opdrachten en brengt kaders aan. Want er zijn wel degelijk ‘regels’! Zo is een goed portret een totaal en dus geen optelsom van mond, neus en ogen.

Een goede tekening of een goed schilderij is meer dan een treffende gelijkenis; er moet expressie, leven in zitten. Klopt de compositie? Is er een juiste balans in vorm, kleur en lijn? Met deze aspecten leer je omgaan en je leert hoe kunstenaars uit heden en verleden werk(t)en met die aspecten. Zo ontwikkel je meer en meer een eigen stijl.

Aanvullende informatie

  • De groep bestaat uit 12 tot 16 cursisten.
  • Beginners krijgen extra ondersteuning.