Edelsmeden / sieraadvormgeving

voor beginners en gevorderden
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Woensdag
Dagdeel
Avond
Duur
20 lessen
Gestart op
19-9-2018
Lestijd
19:30 - 22:00 (150 min)
Prijs
€ 454,00
Materiaal
€ 30,00
Locatie
Docent
Code
53630
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Krijg jij het edelsmeden in de vingers? In deze cursus leer je de basistechnieken van het edelsmeden door het maken van sieraden en kleine objecten.

Het belangrijkste is het vormgeven van sieraden en/of kleine objecten. Om dat te kunnen, leer je - gekoppeld aan een opdracht - een aantal technieken zoals zagen, vijlen, schuren, solderen en polijsten. Zo leer je de basisversierings- en giettechnieken en maak je tegelijkertijd een sieraad.

Na deze opdrachten ga je steeds meer je eigen weg en ontdek je wat het beste bij jou past. Smelten, gieten, emailleren, etsen: je mag alles onderzoeken. Je ontwerpt, voert uit en leert je eigen stijl steeds beter kennen. De traditionele technieken worden regelmatig gecombineerd met andere materialen. Daardoor krijgt je sieraad een meer eigentijdse uitstraling.

Lees meer

Met de andere cursisten samen werk je in een goed geoutilleerde ruimte onder professionele begeleiding van een vakdocent. Met veel enthousiasme en kunde leert de docent je de technieken en mogelijkheden van het ambacht.

Er is veel individuele aandacht en je leert ook van de processen en producten van de anderen. Verwonderen, verbazen en ontdekken zijn sleutelwoorden in deze cursus. Want er kan zoveel!

Aanvullende informatie

  • De groep bestaat uit maximaal 8 cursisten.
  • In eerste instantie wordt met onedele metalen gewerkt, maar je kunt er (later) ook voor kiezen om met zilver te werken.
  • De vermelde materiaalkosten omvatten de basiskosten van gas en zuurstof, zuren en slijpmaterialen.
  • Zaagjes, schuurpapier en materiaal zoals zilver en fournituren kun je apart aanschaffen met een materialenkaart.