Keramiek open atelier

voor vergevorderde, zelfstandig werkende keramisten
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Donderdag
Dagdeel
Ochtend
Duur
30 lessen
Gestart op
26-10-2017
Lestijd
09:00 - 13:00 (240 min)
Prijs
€ 336,00
Locatie
Docent
Code
53541
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)
Ben je vergevorderd in keramiek en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kom naar het open atelier om zelfstandig te werken!

In het keramiekatelier kun je gebruikmaken van alle voorzieningen en dus naar eigen inzicht en kunnen werken aan je creaties. Je hebt ervaring met steengoedklei en de daarbij passende glazuren en kennis van decoratietechnieken zoals engobe, onderglazuur, majolica.

Met die basis werk je zelfstandig, met je handen en je hoofd. Je experimenteert volop, deelt triomfen met elkaar en leert van elkaars vorderingen.

Lees meer

We stoken de werken op hoge temperaturen, waardoor het gemaakte werk sterk is en bestand tegen afwasmachine, oven, magnetron en lichte vorst. Heel bruikbaar en houdbaar.

In het mooie, ruime lokaal met veel licht werk je met je medecursisten in ontspannen en open sfeer. Kom je ervaring verdiepen en verbreden in het open atelier!

Aanvullende informatie:

  • De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
  • Neem de eerste bijeenkomst geld mee om klei te kunnen kopen. Om de klei te bewaren kun je een klei-emmer in bruikleen krijgen, waarvoor statiegeld wordt berekend. Het is daarnaast handig om plastic zakken (bijv. pedaalemmerzakken) en een oude handdoek mee te brengen.
  • Een stofmasker is verkrijgbaar in het winkeltje, net als klei-, gietklei- en porseleinbonnen.
  • De prijs van de klei is inclusief de kosten van het stoken van de werkstukken. Alleen werkstukken gemaakt van bij CKE gekochte klei worden gebakken.
  • Als je speciale eisen stelt aan gereedschappen (bijvoorbeeld specifiek draaigereedschap of speciale kwasten, dan moet je deze zelf meebrengen.
  • Het dragen van een schort en/of kleding die vies mag worden, is aan re raden.
  • Voor advies, assistentie en werkbesprekingen is gedurende de cursus 60 uur begeleiding van Jennifer Slinkers beschikbaar (een aanwezigheidsrooster wordt opgehangen in het atelier).