Creatief schrijven

duik in de gereedschapskist van de schrijver
Leeftijd
Jongeren, Volwassenen
Dag
Dinsdag
Dagdeel
Avond
Duur
12 lessen
Startdatum
22-1-2019
Lestijd
19:30 - 22:00 (150 min)
Prijs
€ 269,00
Locatie
Docent
Code
63003
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Voor schrijven heb je bijna niks nodig. Geen gereedschap, geen werkkleding, geen atelier. Onderwerpen zijn overal te vinden, met de vorm kun je alle kanten op. Van verhaal of gedicht tot column, blogtekst of theaterdialoog.
 
In deze cursus duiken we in de gereedschapskist van de schrijver. Met wat we daar aantreffen gaan we meteen zelf creatief aan de slag.
 
Iets voor jou?
Heb je lef en een beetje fantasie? Schrijf je graag verhalen, gedichten of liedjes, of wil je dat eens proberen?
 
Deze doe-cursus biedt je oefeningen en technieken om blokkades te overwinnen, nieuw materiaal aan te boren en jezelf te verrassen. Ook zonder veel schrijfervaring kun je meedoen, als je maar plezier hebt in schrijven en openstaat voor avontuur.
 
Je doet ideeën op, leert technieken en krijgt feedback. Zo ontwikkel je spelenderwijs je talent.

Lees meer

Wat ga je doen?
Je gaat verschillende aspecten van het literaire schrijven onderzoeken. Zowel proza als poëzie komt aan de orde. Dus de ene keer schrijf je een verhaalfragment of dialoog, de andere keer een gedicht.

Elke les krijg je een opdracht waarmee je meteen aan de slag gaat. Dat kan een associatieoefening zijn bij een tekst, foto of schilderij. Of een oefening in het hanteren van een literaire vorm.
 
Op de cursussite vind je elke week extra informatie n.a.v. de les, plus een schrijfopdracht voor thuis.
 
Wat leer je?
Prikkelende opdrachten en associatieoefeningen helpen je fantasie op gang. Praktische tips geven je houvast. Voorbeelden uit de literatuur brengen je op nieuwe ideeën. Door uitwisseling met anderen ontdek je wat je sterke kanten zijn. Door te experimenteren met vorm ga je op zoek naar een eigen stijl.
 
Wie geeft les?
Judy Elfferich geeft sinds 1997 les aan mensen (van alle leeftijden) die schrijven voor hun plezier. Daarnaast is ze schrijver, dichter en redacteur. Werk van haar verscheen o.a. in De Tweede Ronde, KortVerhaal, Querido’s Poëziespektakel 4 en 5, BoekieBoekie. Judy’s blog: judyelf.edublogs.org.