Creatief schrijven (vol)

taal als gereedschap om jezelf uit te drukken
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Donderdag
Dagdeel
Avond
Duur
12 lessen
Gestart op
24-1-2019
Lestijd
19:30 - 22:00 (150 min)
Prijs
€ 269,00
Locatie
Docent
Code
63003
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Deze cursus is helaas vol. Als je je inschrijft, dan word je als geïnteresseerde op de wachtlijst geplaatst voor een eventuele volgende cursus (op dit moment is daar nog niets over bekend). Mail bij vragen naar coraline.demos@cke.nl.

Creatief schrijven is een cursus voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde schrijfdieren. Meedoen houdt in dat je schrijft op basis van een creatieve manier van denken: brainstormen, kiezen uit wat je op papier hebt gezet, aan de hand daarvan schrijven op onverwachte manieren en technische oefeningen uittesten. In deze cursus werk je aan je basiskennis van creatief schrijven en krijg je basisvaardigheden en vormen van schrijven onder de knie.

Fladderen en vliegen horen bij creatief schrijven als de vingers bij de toetsen, de schrijver in jou krijgt vrij spel. Schrijven over wat je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft, toevallige teksten maken, dingen verzinnen en op papier zetten, schrijven over rare onderwerpen en in vaste vormen. Een cursus lang spelen met taal voor de beginner en de schrijffanaat, een kennismaking die smaakt naar meer.

Over de lessen
Docent Koos van den Kerkhof reikt je het gereedschap aan om beheersing te krijgen over het schrijfproces en toe te werken naar een resultaat dat je wilt delen met anderen en waarop je graag feedback ontvangt. Elke les kun je als cursist voorlezen wat je hebt geschreven en ontvang je gerichte feedback van de groep en de docent. Feedback die stimuleert in je ontwikkeling. Aan het slot van iedere les krijg je een thuisopdracht mee die in de volgende les wordt besproken op basis van diverse soorten feedback.

De les is gestructureerd van opzet en vindt plaats in een leslokaal met tafels en stoelen. Je mag rekenen op welomschreven schrijfopdrachten (zowel individuele als groepsopdrachten), theorie als het nodig is, Powerpointpresentaties, filmpjes, een open cursusklimaat primair gericht op schrijven, delen, feedback geven en ontvangen.

Lees meer

Aanvullende informatie:

  • Geschikt voor beginnende schrijvers en iedereen die graag schrijft en zich daarin verder wil ontwikkelen.
  • Algemene kennis van de Nederlandse taal is gewenst.
  • Meenemen naar de les: pen en papier of een laptop.
  • Er is plaats voor maximaal 12 cursisten.


Foto: Jacques Peeters