Vocaal ensemble (kamerkoor)

vervolg op de cursussen stemtraing of de koristenopleiding
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Dinsdag
Dagdeel
Avond
Duur
30 lessen
Gestart op
19-9-2017
Lestijd
20:30 - 21:45 (75 min)
Prijs
€ 174,00
Locatie
Docent
Code
10606
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)
Heb je de cursussen stemtraining of de koristenopleiding gevolgd? Dan kun je deelnemen aan vocaal ensemble van CKE. In dit kamerkoor kun je de kunst van het ensemblezingen verder ontwikkelen.

We werken aan stemkleuring, intonatie, timing, dynamiek, interpretatie enzovoorts. Het repertoire loopt uiteen van madrigalen tot pop- en musicalballads.

Lees meer

Het zingen in een klein kamerkoor vereist van een zanger(es) diverse vaardigheden. Naast het toepassen van een juiste zangtechniek en het zelfstandig kunnen zingen van een melodielijn binnen meerstemmigheid, is het belangrijk dat je goed leert luisteren naar de andere ensemblezangers.

In deze cursus leer je waar je bij het ensemblezingen op moet letten. We werken aan stemkleuring (het komen tot eenzelfde klinkerkleur), intonatie (samenklanken, akkoorden stemmen zodat ze zuiver klinken), timing (het gelijktijdig plaatsen van de klank), dynamiek (het samenkomen van een afgesproken klanksterkte) en interpretatie.

Ook krijg je individuele tips en oefeningen voor je eigen stemgebruik. Het repertoire studeer je thuis zelfstandig in aan de hand van de verstrekte bladmuziek.

Aanvullende informatie:

  • Ook als je niet de stemtraining of koristenopleiding hebt gevolgd, ben je van harte welkom. Heb je buiten CKE zangervaring opgedaan, dan kun je vooraf auditie doen bij de docent.