Gregoriaans basiscursus

leer het Gregoriaans notenschrift lezen, zingen en interpreteren
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Maandag
Dagdeel
Avond
Duur
30 lessen
Gestart op
18-9-2017
Lestijd
20:30 - 21:30 (60 min)
Prijs
€ 254,00
Locatie
Docent
Code
10603
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)
In deze cursus leer je het Gregoriaans notenschrift lezen, zingen en interpreteren aan de hand van stem- en leesoefeningen. Daarnaast leer je praktijkgezangen aan uit het Graduale Triplex.

De basiscursus Gregoriaans is bedoeld voor beginners die de rijkdom van het Gregoriaans willen ontdekken. Sinds het handschriftonderzoek door de Benedictijnen van Solemnes komen we meer en meer te weten over de oorspronkelijke uitvoeringspraktijk van het Gregoriaans. Hoewel het kerklatijn in verval is geraakt, blijkt er een steeds grotere belangstelling te zijn voor het zingen van Gregoriaanse zang.
 

Lees meer

Deze cursus biedt je de gelegenheid om wegwijs te raken in het Gregoriaans notenschrift. Er worden de diverse nootvormen uitgelegd en geoefend. Daarnaast worden stemoefeningen gedaan om deze stemvriendelijke muziek zo getrouw mogelijk uit te voeren. Je leert het treffen van melodieen aan en brengt enkele gezangen uit de Graduale Triplex in de praktijk.

Aanvullende informatie:

  • Je hoeft geen kennis van het notenschrift te hebben om aan deze cursus te kunnen meedoen.
  • Twijfel je over je eigen stemvaardigheid? Maak dan in het opmerkingenveld bij je inschrijving een notitie, zodat de docent dit vooraf met je kan bespreken.