Porselein

maak in 4 lessen kennis met deze bijzondere vorm van keramiek
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Dinsdag
Dagdeel
Avond
Duur
4 lessen
Startdatum
6-4-2021
Lestijd
19:30 - 22:00 (150 min)
Prijs
€ 104,65
Materiaal
€ 20,00
Locatie
Docent
Code
53560
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.


Cursusgeld van langlopende cursussen (meer dan 14 lessen) incasseren we per maand (doorlopende machtiging).
Cursusgeld van kortlopende groepscursussen of workshops incasseren we in één keer (eenmalige machtiging).


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Tuition fees for long-running courses (more than 14 lessons) are deducted from your bank account per month (by standing order).
Tuition fees for short group courses or workshops are deducted from your bank account in a single payment (by one-off direct debit).


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Altijd al meer willen weten over en werken met porselein? In deze korte cursus leer je de ins en outs van deze mooie kleisoort.

De aantrekkingskracht van porselein is enorm. Als meest zuivere vorm onder de kleisoorten is het prachtig wit-bakkend en in dunnere vorm zelfs enigszins doorzichtig. Maar het is ook een grillige kleisoort. Weinig plastisch en met een sterke krimp. Het vergt wat meer techniek maar deze korte cursus is zo opgesteld dat iedereen, ook met weinig of geen ervaring, aan de hand van een paar opdrachten prima uit de voeten kan en met mooie functionele werkstukken huiswaarts keert.

Lees meer

Tijdens de lessen zoeken we onder andere de transparantie op door middel van het maken van een gedecoreerd theelicht. Deze geeft na het stoken een prachtige sfeervolle gloed en kun je maken naar eigen ontwerp. Met of zonder kleur. Ook gaan we aan de slag met gietmallen en komt het marmeren met gepigmenteerd porselein voorbij. Compleet met het afwerken en glazuren van de werkstukken zodat het thuis ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Kortom, een korte cursus maar met een groots effect.

Aanvullende informatie

  • De groep bestaat uit maximaal 10 cursisten.
  • De porselein-klei is niet bij de cursus inbegrepen, maar koop je naar rato. De prijs van de klei is inclusief de kosten van het stoken van de werkstukken. Alleen werkstukken gemaakt van bij CKE gekochte klei worden gebakken.
  • De afgenomen klei wordt iedere les genoteerd en tijdens de laatste les met pin afgerekend.
  • Het is handig om eventueel plastic zakjes (bij voorkeur pedaalemmerzakken) mee te brengen.
  • Het dragen van een schort en/of kleding die vies mag worden, is zeer aan te raden.