Keramiek basis

voor beginners en iets meer ervaren cursist
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Woensdag
Dagdeel
Avond
Duur
10 lessen
Gestart op
13-1-2021
Lestijd
19:30 - 21:30 (120 min)
Prijs
€ 198,65
Materiaal
€ 12,00
Locatie
Docent
Code
53504
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.


Cursusgeld van langlopende cursussen (meer dan 14 lessen) incasseren we per maand (doorlopende machtiging).
Cursusgeld van kortlopende groepscursussen of workshops incasseren we in één keer (eenmalige machtiging).


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Tuition fees for long-running courses (more than 14 lessons) are deducted from your bank account per month (by standing order).
Tuition fees for short group courses or workshops are deducted from your bank account in a single payment (by one-off direct debit).


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Keramiek is veelzijdig. Alle uitdrukkingsmogelijkheden met klei vallen eronder. Dat betekent dat je in deze cursus veel experimenteert, leert en ontdekt over en vooral mét het materiaal. Zowel technisch als creatief!

Ontdek de mogelijkheden van keramiek en jouw eigen stijl in deze cursus. Je krijgt volop de ruimte om de aangeboden keramische technieken op jouw manier te gebruiken en je eigen ideeën te ontwikkelen. Voor beginners is deze cursus een kennismaking met het veelzijdige materiaal, voor gevorderden een stimulans om de eigen beeldtaal nog verder te ontwikkelen.

Lees meer

De docent geeft vooral de eerste helft van de cursus opdrachten waarin altijd een techniek of bepaalde vaardigheid verweven zit, maar waarin je je ook creatief kan uiten. Soms kies je voor een functionele of abstracte vorm, de andere keer voor het figuratieve beeld. Heb je na de eerste helft van de cursus de basis enigszins onder de knie dan kun je ook je eigen opdrachten bepalen, zo nodig met persoonlijke begeleiding van de docent.

Naast opbouwtechnieken komen ook verschillende decoratietechnieken aan bod, met behulp van onderglazuren, engobes, reliëf en het gebruik van glazuren. Wil je graag aan de slag op de draaischijf dan kan dat na het volgen van de losse “Introductieles Draaien” die een paar keer per jaar wordt aangeboden. Ben je helemaal beginnend met keramiek dan raden we je aan deze draailes pas te volgen halverwege de cursus.

Je werkt in een open, ontspannen sfeer in een licht en ruim lokaal. Ook goed om te weten: we stoken de werken op hoge temperaturen, waardoor het gemaakte werk sterk is en bestand tegen afwasmachine, oven, magnetron en lichte vorst. Heel bruikbaar en houdbaar dus!

Aanvullende informatie:

  • Er is 1x per 2 weken een les.
  • De groep bestaat uit maximaal 14 cursisten.
  • Aanvullend op deze cursus zijn de cursussen 'porselein' en 'introductieles draaien'.
  • Neem de eerste bijeenkomst een pinpas mee om klei te kunnen kopen. Om de klei te bewaren kun je een klei-emmer in bruikleen krijgen, waarvoor huurgeld wordt berekend. Het is daarnaast handig om plastic zakken (bijv. pedaalemmerzakken) en een oude handdoek mee te brengen.
  • De prijs van de klei is inclusief de kosten van het stoken van de werkstukken. Alleen werkstukken gemaakt van bij CKE gekochte klei worden gebakken.
  • Het dragen van een schort en/of kleding die vies mag worden, is aan re raden.