Culturele Kaart Eindhoven

Met de Culturele Kaart Eindhoven kom je nog eens ergens! Met deze persoonlijke kortingspas, exclusief voor leerlingen en cursisten van CKE, profiteer je van allerlei voordeeltjes bij onze culturele partners en de winkeliers in onderstaand overzicht. En van CKE zelf mag je natuurlijk ook regelmatig verrassende acties verwachten!

Helaas is de Culturele Kaart Eindhoven tijdelijk niet leverbaar. We hopen de kaart binnenkort wel weer te kunnen leveren. Als je nog geen Culturele Kaart Eindhoven hebt, houd dan deze pagina in de gaten of mail naar de cursusadministratie@cke.nl dat je er graag een wilt. Zodra de kaart weer leverbaar is, ontvang je hem alsnog.

Blijf op de hoogte
Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe en last minute-acties met de culturele kaart? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg CKE op Facebook en Twitter.

Heb jij nog geen kaart?
Ben jij cursist, maar heb je nog geen Culturele Kaart Eindhoven ontvangen? Stuur dan een mailtje met jouw gegevens naar cursusadministratie@cke.nl, zodat we dit alsnog in orde kunnen maken.


 
Van Abbemuseum
Op vertoon van je Culturele Kaart Eindhoven heb je op donderdagavond van 17.00 tot 21.00 uur gratis toegang tot het Van Abbemuseum. Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.000 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling, waarvan een selectie wordt getoond. Het museum stelt vraagstukken op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde, en we prikkelen onszelf en onze bezoekers om over deze onderwerpen na te denken.
→ vanabbemuseum.nl

Bewust Eindhoven
Bewust Eindhoven is een netwerk waar professionals op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid, gezondheid en welzijn elkaar ontmoeten en inspireren. Daarnaast organiseert Bewust Eindhoven informatieve bijeenkomsten, lezingen, workshops en evenementen. CKE-kaarthouders krijgen op vertoon van hun pasje een gratis drankje bij één van deze activiteiten, zoals lezingen van de Bewust Eindhoven Academy en opnames voor het nieuwe lokale tv-programma 'In een persoonlijk gesprek met...'
→ bewusteindhoven.nl

Carte Blanche
Carte Blanche staat voor theater, beeldend werk en poëzie in workshops en voorstellingen. Werkruimte voor 'lastige' talenten. Handicaps en hindernissen worden niet verdoezeld, maar zijn de motor om kunst te maken. Carte Blanche biedt CKE-kaarthouders € 2,50 korting op de entreeprijs voor een voorstelling.
→ carteblanche.nu

De Blaasinstrumentenspecialist
Bij De Blaasinstrumentenspecialist krijg je op vertoon van je CKE-kaart 10% korting op de winkelverkoopprijs met uitzondering van reparaties, bladmuziek en bestaande aanbiedingen.
→ deblaasinstrumentenspecialist.nl

De Ontdekfabriek
In onze oude fabriek beleef je fantastische avonturen. Je ziet een gave speelfilm en daarna kun je volop spelen en uitvindingen bouwen. Op vertoon van de CKE-kaart aan de kassa krijg je 4 entreekaartjes voor de prijs van 3. De korting geldt voor max. 4 personen. Het voordeel is geldig tijdens reguliere openingstijden en kan niet gebruikt worden samen met andere lopende acties of (kinderfeest)arrangementen.
→ deontdekfabriek.nl

Keyboard-Centrum
Bij het Keyboard-Centrum krijg je met je CKE-kaart bij aankoop van een digitale piano, synthesizer of keyboard een gratis hoofdtelefoon, bij een gitaar een gratis tuner, bij een digitaal of akoestisch drumstel gratis drumstokken en bij accordeons, mondharmonica’s en overige instrumenten 10% korting op de benodigde accessoires (bladmuziek uitgezonderd).
→ keyboard-centrum.nl

Muziek in de Cathrien
In de beeldbepalende Catharinakerk in het stadscentrum is vrijwel iedere zaterdagmiddag klassieke muziek van professionele musici te beluisteren: hoogstaande kwaliteit voor een breed publiek. Met de zaterdagse Muziek in de Cathrien is de Stichting Collegium Musicum Eindhoven een van de grootse aanbieders van klassieke muziek in deze regio en een muzikaal visitekaartje van Eindhoven. Met de CKE-kaart krijg je € 2 korting op de reguliere prijs van € 10. Ben je jonger dan 18, studenten- of CJP-pashouder, dan is de toegang zelfs gratis.
→ muziekindecathrien.nl

Muziekgebouw Eindhoven
Het Muziekgebouw biedt CKE-pashouders in seizoen 2019-2020 verschillende concerten, lezingen en luistercursussen aan voor slechts € 7,50 (excl. € 2 servicekosten per ticket). Op vertoon van je culturele kaart kun je maximaal 2 toegangsbewijzen met korting kopen bij het ticketbureau. Online bestellen kan ook. Voer tijdens het bestelproces actiecode CKE1920 in, de korting wordt dan automatisch verrekend. Bij de kaartcontrole kan om je CKE-kaart gevraagd worden, dus zorg ervoor dat je die op zak hebt bij je bezoek aan het Muziekgebouw. De speciale prijs is van toepassing op het aanbod hieronder.
→ muziekgebouweindhoven.nl
 

Natlab door Plaza Futura
Op dit moment zijn er geen acties bij Natlab door Plaza Futura.
Natlab door Plaza Futura realiseert samen met Broet en Baltan Laboratories een culturele ontmoetingsplaats van actuele kunsten met film als basis op Strijp-S.
→ natlab.nl


Parktheater
Het Parktheater geeft standaard last minute-korting op jeugd- en familievoorstellingen. Op vertoon van je CKE-kaart mag je op de dag zelf voor een last minuteprijs van € 14,50 p.p. incl. een pauzeconsumptie naar binnen bij jeugd- en familievoorstellingen in het Parktheater. Maximaal 4 kaarten per kaarthouder. Reserveren kan alleen telefonisch (o.v.v. 'CKE-kaart') of direct aan de kaartverkoopbalie. Kijk voor meer informatie en het aanbod van jeugd- en familievoorstellingen op de website van het Parktheater.
→ parktheater.nl


philharmonie zuidnederland
De philharmonie zuidnederland is een van de grootste symfonieorkesten van Nederland dat met regelmaat in Muziekgebouw Eindhoven speelt. Op vertoon van je culturele kaart kun je met 20% korting een kaart voor onderstaande concerten kopen bij het ticketbureau van het Muziekgebouw. Online bestellen kan ook via de website van philharmonie zuidnederland. Voer tijdens het bestelproces de actiecode cke1920 in en de korting wordt automatisch verrekend. De toegangsprijzen zijn dan vervolgens: € 10 (t/m 30 jaar) / € 16/€ 24/€ 30,80/€ 37,20 (> 31 jaar)*. Houd wel nog rekening met € 2 servicekosten die Muziekgebouw Eindhoven per ticket hanteert.
→ philharmonie zuidnederland

04-01 Nieuwjaarsconcert 2020 Voor dit concert geldt een speciale, eenmalige actieprijs van € 10 als je de kortingscode marshall2020 gebruikt.
19-01 Stravinsky’s Le sacre du printemps
31-01 Hannes Minnaar speelt Ravel
08-02 Mahlers Zevende Symfonie
13-02 Bach met Brunello II
06-03 Bach met Brunello III
15-03 Beethovens Pastorale
22-03 Prokofjevs Derde Pianoconcert
01-04 Lejo ontdekt het orkest*
04-04 Bachs Johannes-Passion
11-04 Bachs Matthäus-Passion
26-04 Meesterpianisten Arthur en Lucas Jussen
09-05 Dvoráks Nieuwe Wereld
24-05 Noa Wildschut speelt Beethoven

Voor het Familieconcert Lejo ontdekt het orkest* op woensdag 1 april 2020 gelden andere tarieven: € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar), € 10 (t/m 30 jaar), € 12 (> 31 jaar).

preHistorisch Dorp
In het preHistorisch Dorp (onderdeel van Eindhoven Museum) beleef je de geschiedenis van begin tot Eindhoven. In het erfgoedpark - geopend van april t/m oktober - ga je terug naar de tijd van bijvoorbeeld de ridders en jonkvrouwen of leven als een echte prehistorische jager! Dinsdag t/m vrijdag zijn kijkdagen in het erfgoedpark. In het weekend, op feestdagen en in schoolvakanties staat het erfgoedpark in het teken van beleefdagen en komt het museum écht tot tot leven. Op vertoon van je CKE-kaart krijg je aan de kassa het tweede kaartje gratis.
→ prehistorischdorp.nl

Studium Generale TU/e
In samenwerking met studenten organiseert Studium Generale lezingen, discussies, concerten, tentoonstellingen, excursies, theater- en filmvoorstellingen en workshops voor studenten, maar ook voor anderen.
⟶ studiumgenerale-eindhoven.nl

TAC
TAC (Temporary Art Centre) is een unieke culturele broedplaats in Eindhoven met een ijzersterke combinatie van ca. 2.000 m2 open space voor performance en expositie én 75 werkplaatsen en kantoren voor creatieve ondernemers en kunstenaars. Er is volop ruimte voor nieuwe ideeën: prikkelend, cross-over. Bij TAC betaal je op vertoon van je CKE-kaart € 3 in plaats van € 5 entree voor TACtics. Dit zijn o.a. theater- en dansavonden.
→ tac.nu

Theater de Schalm
Theater de Schalm in Veldhoven biedt cursisten van CKE regelmatig korting op geselecteerde voorstellingen. Reserveren kan telefonisch via (040) 253 35 78 (ma t/m za 11.00-15.00 uur), via e-mail: reserveringen@deschalm.com en aan de theaterkassa (ma t/m za 10.30-14.30 uur). Vermeld bij reservering altijd de actiecode ‘CKE’ of laat je CKE-kaart zien als je kaarten bestelt aan de theaterkassa. De korting is niet geldig op reeds gekochte kaarten en/of in combinatie met andere aanbiedingen.
Op dit moment zijn er geen kortingsacties voor voorstellingen.
→ deschalm.com

Ton Smits Huis
Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie. CKE-kaarthouders krijgen het tweede kaartje gratis.
→ tonsmitshuis.nl

United-C
United C(owboys) toont nieuwe ontwikkelingen op het gebied van live-art, gericht op (internationale) performance, begeleid door muziek en beeldend werk. Elke wisseling van het jaargetijde vindt Seasoning plaats, een programma met nieuw verworven performances, korte voorstellingen en beelden. De toeschouwer kan dat van dichtbij meemaken, haast aanraken. Als CKE-kaarthouder koop je voor € 10 een seizoenkaart waarmee je alle Seasonings kunt bijwonen. Dat is een korting van 60% ten opzichte van de normale prijs! Je mag daarnaast ook nog één keer een introducé meebrengen.
→ unitedcowboys.net

Vincentre
Vincentre is de naam van het Van Gogh-museum aan de Berg in Nuenen. In de vaste expositie ervaar je verhalen over hem en van hem. Je leert Vincent kennen als mens en ziet zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder. Waan je in de tijd van Vincent en beleef de dingen zoals hij ze ook beleefde dankzij moderne, audiovisuele presentatiemiddelen. Het Vincentre is tevens het startpunt voor wandelingen door het openluchtmuseum Nuenen, waar ruim twintig locaties aan Van Gogh herinneren. Op vertoon van je CKE-kaart krijg je 20% korting op de entreeprijs van het Vincentre.
→ vangoghvillagenuenen.nl

Volksuniversiteit Eindhoven
De Volksuniversiteit Eindhoven (VUE) wil een bijdrage leveren aan de maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling van individuele personen in de regio Eindhoven bij het verwerven van kennis en vaardigheden op velerlei terrein ongeacht de vooropleiding. Elke maand organiseert de VUE een lezing in het Academisch Genootschap in Eindhoven. Met een CKE-kaart krijg je bij het bezoeken van een lezing 50% korting op de normale prijs van € 7. Het programma staat op de website van de VUE.
→ vu-eindhoven.nl

Culturele Kaart Eindhoven