Culturele Kaart Eindhoven

Met de Culturele Kaart Eindhoven kom je nog eens ergens! Met deze persoonlijke kortingspas, exclusief voor leerlingen en cursisten van CKE, profiteer je van allerlei voordeeltjes bij onze culturele partners en de winkeliers in onderstaand overzicht. En van CKE zelf mag je natuurlijk ook regelmatig verrassende acties verwachten!

Blijf op de hoogte
Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe en last minute-acties met de culturele kaart? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg CKE op Facebook en Twitter.

Heb jij nog geen kaart?
Ben jij cursist, maar heb je nog geen Culturele Kaart Eindhoven ontvangen? Stuur dan een mailtje met jouw gegevens naar monique.sleegers@cke.nl, zodat we dit alsnog in orde kunnen maken.
 


 
Van Abbemuseum
Op vertoon van je Culturele Kaart Eindhoven heb je op donderdagavond van 17.00 tot 21.00 uur gratis toegang tot het Van Abbemuseum. Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.000 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling, waarvan een selectie wordt getoond. Het museum stelt vraagstukken op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde, en we prikkelen onszelf en onze bezoekers om over deze onderwerpen na te denken.
→ vanabbemuseum.nl

Axes
Axes (voorheen Axes Jazzpower) is een podium voor avontuurlijke muziek. Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang tot de concerten die Axes aanbiedt. Met de CKE-kaart kan iedereen (>17 jaar) binnen voor de studentenprijs.
→ axesjazzpower.nl

Bewust Eindhoven
Bewust Eindhoven is een netwerk waar professionals op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid, gezondheid en welzijn elkaar ontmoeten en inspireren. Daarnaast organiseert Bewust Eindhoven informatieve bijeenkomsten, lezingen, workshops en evenementen. CKE-kaarthouders krijgen op vertoon van hun pasje een gratis drankje bij één van deze activiteiten, zoals lezingen van de Bewust Eindhoven Academy en opnames voor het nieuwe lokale tv-programma 'In een persoonlijk gesprek met...'
→ bewusteindhoven.nl

Carte Blanche
Carte Blanche staat voor theater, beeldend werk en poëzie in workshops en voorstellingen. Werkruimte voor 'lastige' talenten. Handicaps en hindernissen worden niet verdoezeld, maar zijn de motor om kunst te maken. Carte Blanche biedt CKE-kaarthouders € 2,50 korting op de entreeprijs voor een voorstelling.
→ carteblanche.nu

De Blaasinstrumentenspecialist
Bij De Blaasinstrumentenspecialist krijg je op vertoon van je CKE-kaart 10% korting op de winkelverkoopprijs met uitzondering van reparaties, bladmuziek en bestaande aanbiedingen.
→ deblaasinstrumentenspecialist.nl

De Ontdekfabriek
In onze oude fabriek beleef je fantastische avonturen. Je ziet een gave speelfilm en daarna kun je volop spelen en uitvindingen bouwen. Op vertoon van de CKE-kaart aan de kassa krijg je 4 entreekaartjes voor de prijs van 3. De korting geldt voor max. 4 personen. Het voordeel is geldig tijdens reguliere openingstijden t/m 31 juli 2015 en kan niet gebruikt worden samen met andere lopende acties of (kinderfeest)arrangementen.
→ deontdekfabriek.nl

Didanza
Er zijn op dit moment geen afspraken met deze dansspeciaalzaak.
→ didanza.nl

Keyboard-Centrum
Bij het Keyboard-Centrum krijg je met je CKE-kaart bij aankoop van een digitale piano, synthesizer of keyboard een gratis hoofdtelefoon, bij een gitaar een gratis tuner, bij een digitaal of akoestisch drumstel gratis drumstokken en bij accordeons, mondharmonica’s en overige instrumenten 10% korting op de benodigde accessoires (bladmuziek uitgezonderd).
→ keyboard-centrum.nl

Muziek in de Cathrien
In de beeldbepalende Catharinakerk in het stadscentrum is vrijwel iedere zaterdagmiddag klassieke muziek van professionele musici te beluisteren: hoogstaande kwaliteit voor een breed publiek. Met de zaterdagse Muziek in de Cathrien is de Stichting Collegium Musicum Eindhoven een van de grootse aanbieders van klassieke muziek in deze regio en een muzikaal visitekaartje van Eindhoven. Met de CKE-kaart krijg je € 2 korting op de reguliere prijs van € 10. Ben je jonger dan 18, studenten- of CJP-pashouder, dan is de toegang zelfs gratis.
→ muziekindecathrien.nl

Muziekgebouw Eindhoven
Voor mensen jonger dan 27 jaar biedt het Muziekgebouw een korting aan voor concerten in de reeks Maestro Jules onthult (op 26 maart en 31 mei 2019). Op vertoon van je culturele kaart en ID kun je voor € 7,50 (i.p.v. € 19,50) een toegangsbewijs kopen bij het ticketbureau. Online bestellen kan ook. Voer tijdens het bestelproces actiecode CKE1819 in, de korting wordt dan automatisch verrekend.

Op vrijdag 22 februari kun je met 20% korting naar het Nederlands Studenten Orkest. In februari leggen meer dan 100 studenten uit Nederland hun studie neer om deel te nemen aan dit orkest, waarvan er maar liefst 7 uit Eindhoven komen. Met de speciale kortingscode CKE20 én op vertoon van je CKE-kaart bij de kaartcontrole, betaal je als student of kind slechts € 8 in plaats van € 10 en als volwassene €18 in plaats van €22,50.
→ muziekgebouweindhoven.nl

Natlab door Plaza Futura
Op dit moment zijn er geen acties bij Natlab door Plaza Futura.
Natlab door Plaza Futura realiseert samen met Broet en Baltan Laboratories een culturele ontmoetingsplaats van actuele kunsten met film als basis op Strijp-S.
→ natlab.nl

Parktheater
Het Parktheater geeft standaard last minute-korting op jeugd- en familievoorstellingen. Op vertoon van je CKE-kaart mag je op de dag zelf voor een last minuteprijs van € 14,50 p.p. incl. een pauzeconsumptie naar binnen bij jeugd- en familievoorstellingen in het Parktheater. Maximaal 4 kaarten per kaarthouder. Reserveren kan alleen telefonisch (o.v.v. 'CKE-kaart') of direct aan de kaartverkoopbalie. Kijk voor meer informatie en het aanbod van jeugd- en familievoorstellingen op de website van het Parktheater.
→ parktheater.nl

philharmonie zuidnederland
De philharmonie zuidnederland is een van de grootste symfonieorkesten van Nederland. Het gezelschap speelt met regelmaat in Muziekgebouw Eindhoven. Voor geselecteerde voorstellingen kun je op vertoon van je culturele kaart met 20% korting een kaartje kopen bij het ticketbureau van het Muziekgebouw. Online bestellen kan ook; voer tijdens het bestelproces de actiecode ckekorting in en de korting wordt automatisch verrekend. Hieronder vind je een overzicht van de concerten in seizoen 2018-2019 waarvoor deze korting geldt:
24/01 Virtuoze klassiekers
09/02 Mahlers Lied von der Erde
17/02 Dansen met Gershwin en Prokofjev
21/02 Meesterlijke klassieken met Flor
16/03 Bruckners Romantische
24/03 Dmitri Liss leidt Brahms
29/03 Familievoorstelling Assepoester*
06/04 Berlioz' Symphonie fantastique
18/04 en 20/04 Matthaüs-Passion
19/05 Liza Ferschtman schittert in Bernstein
24/05 Duivelskunstenaar Martin Fröst
01/06 Labèques spelen Mozart

Voor bezoekers t/m 30 jaar geldt de 20% kortingsregeling niet, want zij kunnen altijd voor € 10 naar concerten van philhamonie zuidnederland. Kaartjes zijn op vertoon van een geldig ID-bewijs bij de kassa te koop of af te halen na telefonische reservering.
*Uitzondering hierop is het Assepoester familieconcert. Kinderen t/m 12 jaar (behalve 5-jarigen die gratis binnen mogen) krijgen met de CKE-kaart 20% korting op de reguliere prijs van € 7,50 en betalen € 6. Voor bezoekers van 13 t/m 30 jaar geldt de hierboven vermelde prijs van € 10.

preHistorisch Dorp
In het preHistorisch Dorp (onderdeel van Eindhoven Museum) beleef je de geschiedenis van begin tot Eindhoven. In het erfgoedpark - geopend van april t/m oktober - ga je terug naar de tijd van bijvoorbeeld de ridders en jonkvrouwen of leven als een echte prehistorische jager! Dinsdag t/m vrijdag zijn kijkdagen in het erfgoedpark. In het weekend, op feestdagen en in schoolvakanties staat het erfgoedpark in het teken van beleefdagen en komt het museum écht tot tot leven. Op vertoon van je CKE-kaart krijg je aan de kassa het tweede kaartje gratis.
→ prehistorischdorp.nl

Studium Generale TU/e
In samenwerking met studenten organiseert Studium Generale lezingen, discussies, concerten, tentoonstellingen, excursies, theater- en filmvoorstellingen en workshops voor studenten, maar ook voor anderen.
⟶ studiumgenerale-eindhoven.nl

TAC
TAC (Temporary Art Centre) is een unieke culturele broedplaats in Eindhoven met een ijzersterke combinatie van ca. 2.000 m2 open space voor performance en expositie én 75 werkplaatsen en kantoren voor creatieve ondernemers en kunstenaars. Er is volop ruimte voor nieuwe ideeën: prikkelend, cross-over. Bij TAC betaal je op vertoon van je CKE-kaart € 3 in plaats van € 5 entree voor TACtics. Dit zijn o.a. theater- en dansavonden.
→ tac.nu

Theater de Schalm
Theater de Schalm in Veldhoven biedt cursisten van CKE regelmatig korting op geselecteerde voorstellingen. Reserveren kan telefonisch via (040) 253 35 78 (ma t/m za 11.00-15.00 uur), via e-mail: reserveringen@deschalm.com en aan de theaterkassa (ma t/m za 10.30-14.30 uur). Vermeld bij reservering altijd de actiecode ‘CKE’ of laat je CKE-kaart zien als je kaarten bestelt aan de theaterkassa. De korting is niet geldig op reeds gekochte kaarten en/of in combinatie met andere aanbiedingen.
Op dit moment zijn er geen acties.
→ deschalm.com

Ton Smits Huis
Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie. CKE-kaarthouders krijgen het tweede kaartje gratis.
→ tonsmitshuis.nl

Toon's Muziek
Bij Toon's Muziek geeft CKE-kaarthouders 10% korting op alle cadeau-artikelen met een muziektintje zoals potloden, mokken, knopspelden, speeldoosjes, miniatuurinstrumenten enz. De korting geldt niet voor bladmuziek, muziekaccessoires en muziekinstrumenten.
→ toonsmuziek.nl

United-C
United C(owboys) toont nieuwe ontwikkelingen op het gebied van live-art, gericht op (internationale) performance, begeleid door muziek en beeldend werk. Elke wisseling van het jaargetijde vindt Seasoning plaats, een programma met nieuw verworven performances, korte voorstellingen en beelden. De toeschouwer kan dat van dichtbij meemaken, haast aanraken. Als CKE-kaarthouder koop je voor € 10 een seizoenkaart waarmee je alle Seasonings kunt bijwonen. Dat is een korting van 60% ten opzichte van de normale prijs! Je mag daarnaast ook nog één keer een introducé meebrengen.
→ unitedcowboys.net

Vincentre
Vincentre is de naam van het Van Gogh-museum aan de Berg in Nuenen. In de vaste expositie ervaar je verhalen over hem en van hem. Je leert Vincent kennen als mens en ziet zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder. Waan je in de tijd van Vincent en beleef de dingen zoals hij ze ook beleefde dankzij moderne, audiovisuele presentatiemiddelen. Het Vincentre is tevens het startpunt voor wandelingen door het openluchtmuseum Nuenen, waar ruim twintig locaties aan Van Gogh herinneren. Op vertoon van je CKE-kaart krijg je 20% korting op de entreeprijs van het Vincentre.
→ vangoghvillagenuenen.nl

Volksuniversiteit Eindhoven
De Volksuniversiteit Eindhoven (VUE) wil een bijdrage leveren aan de maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling van individuele personen in de regio Eindhoven bij het verwerven van kennis en vaardigheden op velerlei terrein ongeacht de vooropleiding. Elke maand organiseert de VUE een lezing in het Academisch Genootschap in Eindhoven. Met een CKE-kaart krijg je bij het bezoeken van een lezing 50% korting op de normale prijs van € 7. Het programma staat op de website van de VUE.
→ vu-eindhoven.nl

Culturele Kaart Eindhoven
Deel dit met je vrienden via: