woensdag 13 april 2022

CKE lanceert Poptrack met serie try-outs

Nieuwe community voor en door muzikanten en producers

Onlangs lanceerden we Poptrack: een nieuwe community voor en door jonge muzikanten en producers. Het doel van deze community is om muzikanten en producers bij elkaar te brengen, creatief vooruit te helpen en wegwijs te maken in de wereld van muziek. Dit doen we middels een serie van 3 try-outs: een masterclass, een workshop en een module. 

 

Haal meer uit muziek

Met Poptrack willen we jonge muzikanten in de regio Eindhoven op een nieuwe manier bij elkaar brengen en inspireren om meer uit hun muziek te halen. Speciaal voor Poptrack is een team samengesteld van ervaren muzikanten onder aanvoering van muzikant en producer Igor Sekoluvic (This is LOVSKI en ISEK Studio). Vanaf september organiseren we samen een programma van masterclasses, workshops, jamsessies en modules van professionele artiesten uit het hele land. In april en juni 2022 organiseren we onder de noemer Poptrack een serie van 3 try-outs.

Igor: “Poptrack is een community voor makers, muzikanten, producers en artiesten uit Eindhoven en omgeving.
Hier ontmoeten ze elkaar, creëren ze een netwerk en maken ‘in het moment’ samen muziek.”

 

Serie try-outs

De eerste try-out vond plaats op woensdag 6 april. Deze masterclass Live Production ‘Are you Ableton?’ van Yori Olijslagers en Remi Lauw werd bijgewoond door ruim 30 enthousiaste deelnemers. Zij werden meegenomen in de mogelijkheden van Ableton tijdens live-optredens. “De inspiratie die je op kunt doen is het allervetst. En nieuwe, leuke mensen ontdekken,” reageerde een van de deelnemers na afloop. “Mooie muziek inspireert. Ook visueel.” 

Woensdag 20 april staat een workshop Creative Production Skills gepland onder leiding van producer, dj en rapper Wantigga (alias van Jonathan Tan). In juni start de Module Writing Camp. Gedurende 6 weken krijgen de deelnemers workshops, clinics en masterclasses van verschillende muzikanten. 

 

Direct inschrijven

Muzikanten van alle niveaus kunnen vanaf nu lid worden van de community en zich direct inschrijven voor de komende try-outs. Vanaf september gaat de Poptrack community officieel van start met een jaarprogramma. Op de nieuwe website (www.poptrack.nl) vind je alle ins en outs over Poptrack en het programma.

 

Foto’s van de Masterclass Live Production ‘Are you Ableton?’ door Yori Olijslagers en Remi Lauw (© Roberto Bogers)