CKE-academie

vierjarige opleiding tekenen en schilderen

Ben je geboeid door de kunsten? Heb je daar altijd al iets mee willen doen? Ben je creatief, ondernemend, nieuwsgierig en eigenwijs? Heb je geen tijd voor een langdurige dag- of weekendopleiding? Ontdek dan de opleiding voor amateurkunstenaars in Eindhoven en omgeving: de CKE-academie Tekenen & Schilderen.

Algemeen
De CKE-academie is een vierjarige opleiding in de richting Tekenen & Schilderen, verdeeld in een basisopleiding (eerste en tweede jaar) en een specialisatiefase (derde en vierde jaar). Je krijgt een deelcertificaat na het succesvol doorlopen van de basisopleiding en een eindcertificaat na het succesvol afronden van de specialisatiefase.Basisopleiding
In de basisopleiding (jaar 1 en 2) volg je theorie- en praktijklessen die gericht zijn op persoonlijke groei, met als thema’s creativiteit, techniek, materiaalkennis, leren experimenteren, intensivering van de waarneming, intellectuele groei, vrees omzetten in uitdaging en openstaan voor andere visies.

Specialisatiefase
In de tweede fase van de CKE-academie (jaar 3 en 4) komen thematische opdrachten aan de orde. Deze brengen een zoektocht naar eigen beeldende oplossingen in beweging. De kunstgeschiedenislessen in het Van Abbemuseum ondersteunen deze zoektocht. In de tweede helft van het derde leerjaar vindt een specialisatie plaats (mensbeeld/natuur/conceptueel/anders). Het vierde leerjaar staat in het teken van deze specialisatie, waarin een eigen visie vorm krijgt.

Extra's
In aanvulling op de lessen zijn er excursies, lezingen en video- en filmvertoningen. Daarnaast stellen we de ateliers open zodat je de lessen en opdrachten direct kunt verwerken.

Voor wie?
De CKE-academie is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die zichzelf wil ontwikkelen als amateurkunstenaar. En, die om dat doel te bereiken, gedegen onderwijs, begeleiding, ontwikkeling en beoordeling wil in een inspirerende omgeving, samen met andere gemotiveerde studenten en gedreven docenten.

Sfeer
Er wordt gewerkt in een open sfeer waarin eigenheid, gezelligheid, gedrevenheid en samen doen voorop staan. Op lesdagen is er gelegenheid om samen te lunchen; een goed moment om veel van elkaar leren, over elkaars ideeën en voorkeuren in kunst, muziek, dans, literatuur of natuur.

Docententeam
Het docententeam bestaat uit Frank Malcorps, Miranda van der Zandt en Ingrid Simons. Allen gerenommeerde docenten met veel ervaring en een eigen kunstpraktijk. Ook worden gastdocenten ingezet voor speciale projecten. Miranda van der Zandt is coördinator van de CKE-academie.

Over de lessen
Vanwege het succes van de CKE-academie starten we naast de lessen op vrijdag met ingang van seizoen 2017-2018 met een nieuwe leergang op donderdag. Concreet:

  • De lessen voor mensen die in seizoen 2017-2018 starten met het 1e leerjaar zijn (en blijven daarna) op donderdag.
  • De lessen voor mensen in de huidige leerjaren 2, 3 en 4 zijn/blijven op de vrijdag.

De lessen en werktijden zijn op beide dagen tussen 9.30 en 17.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur). De docenten zijn altijd 5 uur aanwezig, waarbij de ochtend is gereserveerd voor interactieve hoor- en werkcolleges en de middag voor verwerking en coaching. De lessen Kunstgeschiedenis en Kunstbeschouwing worden centraal gegeven voor alle cursisten van de academie. We wijken regelmatig uit naar het Van Abbemuseum, waar we in goede samenwerking gebruik maken van de uitstekende mediatechniek, collectie en bibliotheek.

Kosten en startdatum
De CKE-academie start in de week na de herfstvakantie. De kosten zijn € 715 per jaar op basis van 30 lessen, exclusief materiaal en techniekkosten.

Vragen?
Neem contact op met coördinator van de CKE-academie Miranda van der Zandt via miranda.vanderzandt@ckemail.nl.

Downloads & links
→ inschrijven

techniek - ambacht - onderzoek - ontdekking - beleving - kwaliteit - individu - persoonlijke groei - experiment - concept - professie - dynamiek - eigen identiteit - plezier - energie - kruisbestuiving - zelf doen - leren van anderen - samen - ongedwongen - vrij werken in de ateliers van CKE - samen doen - samenzijn - toegankelijk - doelgericht - kleine groepen

Deel dit met je vrienden via: