CKE in Blixembosch

Bij CKE kun je allerlei cursussen en lessen volgen. Zingen, dansen, muziek maken, tekenen, schilderen, knutselen of toneelspelen. Dat kan niet alleen op onze locaties in het centrum, maar ook lekker dicht bij huis, gewoon in Blixembosch. Het aanbod van cursussen groeit. Zo zijn er steeds meer muzieklessen op instrumenten, bijvoorbeeld dwarsfluit, keyboard, viool en gitaar. Ook is er Peuterdans, muziek voor de jongsten en toneel voor diverse groepen. Deze activiteiten vinden plaats in de CKE-unit en lokalen van basisschool De Boschuil.

→ zoeken in cursusaanbod

Speciaal voor basisschool De Boschuil/Spilcentrum Blixembosch
Binnen Spilcentrum Blixembosch zijn kunst en cultuur één van de aandachtspunten. Samen met CKE en Korein Kinderplein geeft De Boschuil hier vorm aan. Bij De Boschuil geven CKE-vakdocenten beeldende kunst in alle klassen lessen. Kinderen zien ook voorstellingen en doen activiteiten met diverse culturele instellingen binnen het programma Kunstmenu van CultuurStation.

Naschoolse activiteiten voor kinderen uit de hele wijk
Daarnaast organiseren Korein Kinderplein, De Boschuil en CKE binnen Spilcentrum Blixembosch elk voor- en najaar een aantal superleuke naschoolse activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Deze activiteiten staan open voor kinderen uit de hele wijk.

Naschoolse activiteiten in Spilcentrum Blixembosch - VOORJAAR 2018

Spelen met muziek | groep 1, 2 en 3
Heb je zin om met muziek aan de slag te gaan? Spelen met muziek is voor iedereen, ook als je nog geen enkele muziekervaring hebt. Je leert om samen muziek te maken met verschillende instrumenten, samen te zingen, muziek op te schrijven en muziek te maken zonder noten te lezen. De lessen worden afgesloten met een zelfgemaakt muziekstuk.

Lessen: 6 x op donderdag van 14.45 tot 15.45 uur
Startdatum: 24 mei 2018 (inschrijven voor 17 mei)
Docent: Arno Aerts


Digiclub | groep 4, 5 en 6
Hoe kun je een film maken van een heleboel foto’s? En wat is er eigenlijk allemaal nodig om een film te maken? Hoe maak je foto’s van een wereld bedacht door jou? In deze lessen ga je een heleboel ontdekken over fotografie en film; over bewegend en stilstaand beeld. Stap in een nieuwe wereld! Fotografie, filmpjes met geluid, filmpjes zonder geluid, verhalen verzinnen, figuren en decors maken, stop motion animatie… Je gaat aan de slag met verschillende technieken, camera’s en materialen en vervolgens komt je werk op internet te staan zodat iedereen kan zien wat jij gemaakt heb.

Lessen: 6 x op maandag van 14.45 tot 16.15 uur
Startdatum: 7 mei 2018 (inschrijven voor 20 april)
Docent: Silvia van Uden


Vanwege de verbouwing van het hoofdgebouw aan de Kiplinglaan zijn er dit schooljaar geen naschoolse lessen voor de bovenbouw.

Inschrijven & kortingsregeling
U schrijft uw kind in door het online inschrijfformulier in te vullen op de website van Korein. Is uw kind ingeschreven bij Korein Kinderplein? In Blixembosch heeft Korein bovengenoemde activiteiten opgenomen in het jaarprogramma. Kinderen van Korein krijgen korting op de kosten, mits het hun opvangdag betreft. De leidsters van Korein halen en brengen uw kind van en naar de activiteit.

Contact
Ellen Steenbakkers, medewerker primair onderwijs
ellen.steenbakkers@cke.nl | (040) 2163267
Lars van Asten, medewerker primair onderwijs
lars.vanasten@cke.nl | (040) 216 32 15

→ Basisschool De Boschuil
→ Korein Kinderplein

→ Winkelcentrum Blixembosch

Deel dit met je vrienden via: