CKE in Blixembosch

Bij CKE kun je allerlei cursussen en lessen volgen. Zingen, dansen, muziek maken, tekenen, schilderen, knutselen of toneelspelen. Dat kan niet alleen op onze locaties in het centrum, maar ook lekker dicht bij huis, gewoon in Blixembosch. Het aanbod van cursussen groeit. Zo zijn er steeds meer muzieklessen op instrumenten, bijvoorbeeld dwarsfluit, keyboard, viool en gitaar. Ook is er Peuterdans, muziek voor de jongsten en toneel voor diverse groepen. Deze activiteiten vinden plaats in de CKE-unit en lokalen van basisschool De Boschuil.

→ zoeken in cursusaanbod

Speciaal voor basisschool De Boschuil/Spilcentrum Blixembosch
Binnen Spilcentrum Blixembosch zijn kunst en cultuur één van de aandachtspunten. Samen met CKE en Korein Kinderplein geeft De Boschuil hier vorm aan. Bij De Boschuil geven CKE-vakdocenten beeldende kunst in alle klassen lessen. Kinderen zien ook voorstellingen en doen activiteiten met diverse culturele instellingen binnen het programma Kunstmenu van CultuurStation.

Naschoolse activiteiten voor kinderen uit de hele wijk
Daarnaast organiseren Korein Kinderplein, De Boschuil en CKE binnen Spilcentrum Blixembosch elk voor- en najaar een aantal superleuke naschoolse activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Deze activiteiten staan open voor kinderen uit de hele wijk.

Naschoolse activiteiten in Spilcentrum Blixembosch - najaar 2017

Het Dierenspektakel (theater) | groep 1, 2 en 3
Hoe huppelt een konijn, hoe praten honden met elkaar? En hoe zou het zijn als je kan vliegen? In de theaterlessen van Het Dierenspektakel gaan we doen en bewegen als dieren. Lekker samen spelen en flink overdrijven. Met je lijf, je gezicht en je stem. Wie wordt de sloomste slak, wie wordt de gevaarlijkste leeuw en wie de brommerigste bromvlieg?

Lessen: 6 x op donderdag van 14.45 tot 15.45 uur
Startdatum: 26 oktober 2017 (inschrijven voor 9 oktober)
Docent: n.n.b.


Striptekenen (beeldend) | groep 4, 5 en 6
Cartoontekenen was vorig jaar een enorm succes. Dit jaar gaan we een stap verder: je fantasie krijgt alle ruimte in de naschoolse lessen striptekenen. Je begint met een wel heel bijzonder hoofdpersoon: namelijk jijzelf! Veel bekende stripfiguren lijken wel een beetje op hun tekenaar of ontwerper. Daarna ga je een verhaal bedenken. Wordt dat verhaal grappig, spannend of ontroerend? Dan wordt het tijd om je magische potlood te pakken...

Uiteraard is deze activiteit ook geschikt voor kinderen die vorig jaar niet hebben meegedaan aan cartoontekenen.

Lessen: 6 x op maandag van 14.45 tot 15.45 uur
Startdatum: 23 oktober 2017 (inschrijven voor 9 oktober)
Docent: Stan Groenland
Materiaalkosten: € 2,50 per kind


Inschrijven & kortingsregeling
U schrijft uw kind in door het online inschrijfformulier voor 9 oktober 2017 in te vullen op de website van Korein. Is uw kind ingeschreven bij Korein Kinderplein? In Blixembosch heeft Korein bovengenoemde activiteiten opgenomen in het jaarprogramma. Kinderen van Korein krijgen korting op de kosten, mits het hun opvangdag betreft. De leidsters van Korein halen en brengen uw kind van en naar de activiteit.

Voorjaar 2018
Vanwege de verbouwing van het hoofdgebouw aan de Kiplinglaan zijn er dit schooljaar geen naschoolse lessen voor de bovenbouw. In het voorjaar van 2018 staan de activiteiten Spelen met muziek (onderbouw) en Digiclub (middenbouw) op de planning. Meer informatie wordt t.z.t. hier gepubliceerd.

Contact
Ellen Steenbakkers
ellen.steenbakkers@cke.nl
(040) 2163267

→ Basisschool De Boschuil
→ Korein Kinderplein

→ Winkelcentrum Blixembosch

Deel dit met je vrienden via: