Inspiratie amateurkunst

We vinden het belangrijk om amateurkunstenaars te inspireren. Op deze pagina verzamelen we best practices – bijzondere activiteiten die door Eindhovense amateurkunstenaars en -verenigingen zijn ondernomen.

Activiteiten met een vernieuwend karakter, activiteiten waarbij samenwerkingen zijn aangegaan met diverse partijen en/of activiteiten die betekenisvol zijn voor de stad Eindhoven en haar inwoners. Hieronder kun je zien wat voor moois er allemaal op amateurkunstgebied gebeurt in Eindhoven.

Tips?
Ben jij bij een amateurkunstactiviteit geweest die hier thuishoort? Of heb je zelf een bijzondere activiteit georganiseerd? Laat het ons weten via cultureleontmoeting@cke.nl. De meest inspirerende, originele en vernieuwende activiteiten geven we een plekje op onze website.

2016

Het Van Abbemuseumkoor nodigt uit
Om de twee maanden organiseert het Van Abbemuseumkoor een zangmanifestatie in het Van Abbemuseum. Deze manifestaties onder de titel Het van Abbemuseumkoor nodigt uit, vinden plaats in de toren van het museum bij de tentoonstelling Van wie is de straat. In de kelder, waar het gaat over een vluchtelingenkamp en waar de film Refugee Republic te zien is, wordt een podium geboden aan zangers met een asielzoekersachtergrond. Op de derde verdieping gaat het over de openbare ruimte in Eindhoven. Elke editie wordt een lokaal koor gevraagd om zich daar te presenteren. Op de eerste verdieping, waar de openbare ruimte als plek voor protest getoond wordt, zingt het Van Abbemuseumkoor protestliederen uit diverse landen en periodes.
→ lees meer

Eindhoven Betoeterd (Koninklijke Harmonie Phileutonia)
Phileutonia wil de jeugd graag enthousiast maken voor (blaas)muziek. Voor muziekproject Eindhoven Betoeterd ging de harmonie een samenwerking aan met CKE, Woonbedrijf en Muziek op de Dommel. Gastoptredens, muzieklessen op scholen en in de wijk zorgden uiteindelijk voor een daverend gezamenlijk optreden door jong en oud tijdens de opening van festival Muziek op de Dommel.
→  lees meer

Wandversieringen Philipsdorp (BKT)
De leden van keramiekvereniging BKT (Beoefenaars Keramische Technieken) voelen zich enorm betrokken bij de wijk Philipsdorp, waar hun atelier gevestigd is. Als blijk van waardering voor de buurt droeg BKT op eigen wijze bij aan het vernieuwde straatbeeld van de gerenoveerde buurt. Resultaat: keramieken sculpturen met verwijzingen naar straatnamen, bewoners en de Philips-architectuur, waarvan er twintig zijn bevestigd aan diverse woningen, waar de bewoners ze dagelijks kunnen bewonderen.
→ lees meer

2015

Muurschildering Vitalis Kronehoef (Zaterdagacademie)

De Zaterdagacademie en zorgcentrum Vitalis Kronehoef sloegen de handen ineen. Kunstenaars en bewoners hebben de gang van een gesloten afdeling gezamenlijk getransformeerd in een natuurwandeling door alle seizoenen.
→ lees meer

Songs & Simplicity (Strijps Kamerkoor)
Tijdens de Dutch Design Week presenteerde het Strijps Kamerkoor in samenwerking met dansers en choreografen van CKE het project Songs & Simplicity in het Philips museum. De voorstelling gaf een beeld van een dag uit het leven van een arbeider in de vroegere Philipsfabrieken.
→ lees meer

2014

Q goes Social (ESMG Quadrivium)
In het lustrumjaar 2014-2015 heeft Eindhovens Studenten Muziekgezelschap Quadrivium een project opgezet om de vereniging socialer bij Eindhoven te betrekken.Op vrijwillige basis namen de muzikanten deel aan optredens en workshops op verschillende locaties in de stad, zoals basisscholen, verzorgingshuizen voor ouderen en gehandicapten en het Catharina Ziekenhuis.
→ lees meer

Inspiratie amateurkunst Inspiratie amateurkunst
Deel dit met je vrienden via: