zaterdag 3 maart 2018

Workshop voor dirigenten van kinderkoren

verzorgd door Stichting Maesto

Onder de titel ‘Kinderkoordirigent is een vak’ behandelen Peggy Hegeman (Souvenir Jeugdkoor) en Sylvia van der Vinne (Koorschool Senta) alle facetten van het leiden van een kinderkoor.

Over het algemeen wordt er tamelijk eenvoudig over kinderkoordirigenten gedacht: iemand die leuk met kinderen wat zingt …. that’s it. Men staat er niet bij stil wat er bij komt kijken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen alle facetten van het leiden van een kinderkoor aan bod: van repertoire tot aanwezigheid, van planning tot concerten. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

In de pauze is een deel van de collectie van de Kinderkoorbibliotheek van Koorplein Noord-Brabant in te zien.

Deze workshop is onderdeel van de Dag van de Stem, georganiseerd door de Eindhovense Koren Federatie en CKE. Zonder bijkomende kosten kan je 's middags meedoen aan de workshops die bij dat programma horen.

Informatie
De workshop vindt plaats bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven en duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Deelname kost € 30 inclusief koffie/thee en lunch. Aanmelden kan via het online inschrijfformulier. Wil je meer informatie? Mail dan naar info@stichtingmaestro.nl of kijk op stichtingmaestro.nl.

Deel dit met je vrienden via: