zaterdag 22 juni 2019

Workshop Houding & Musiceren

voor instrumentalisten en zangers vanaf 18 jaar

Ervaar je stijfheid tijdens of na het pianospelen? Heb je last van je rug na het zingen? Of ervaar je onmacht bij het musiceren? Lees dan even verder.

Het lichaam is een belangrijk onderdeel bij het musiceren. Het schept de voorwaarde om muziek uit te kunnen voeren, maar kan ook als een belemmering werken. Door bijvoorbeeld vermoeidheid of spanning kunnen klachten ontstaan die het musiceren in de weg zitten.

Gelukkig zijn er methoden om het lichaam vrijer en sterker te maken om zo de belemmeringen te overkomen en blessures te voorkomen. In deze workshop werken piano- en zangdocent Dineke van der Sman van CKE en fysiotherapeut Florine Marinelli samen. Je leert hoe je je houding of stem kan vrijmaken en ontspannen en hoe je je lichaam kan inzetten om je muzikale voorstelling om te zetten in klank.

Informatie voor deelnemers
Er is plaats voor 6 deelnemers die na een gezamenlijke opwarming ieder individueel begeleid worden. Als deelnemer kun je natuurlijk de hele ochtend blijven, zodat je ook kan leren van de anderen. Deelname kost € 60 p.p. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Ook voor toeschouwers!
Vind je het interessant om te komen kijken en luisteren naar deze leerzame workshop Houding & Musiceren? Dan kun je een ticket kopen à € 6. De workshop vindt plaats in zaal 3.02 op de 3e verdieping.

Deel dit met je vrienden via: