zaterdag 26 januari 2019

Saturnoon Music Café

Muziek op zaterdagmiddag in Café Wilhelmina

CKE en Centrum voor Pop en Jazz presenteren samen een bijzonder muziekconcept in Eindhoven: Saturnoon Music Café.

Eens per maand krijgt nieuw en reeds gearriveerd talent op het podium van Café Wilhelmina de mogelijkheid om zich te presenteren aan het publiek.

Programma
Het programma duurt van 16.00 tot 19.00 uur en omvat de volgende optredens:

  • De bandCU@Sunrise opent de middag. Deze band speelt passievol eigen werk. Gitaarrock, geïnspireerd door de alternatieve scene uit de jaren '80 en '90. Het ene moment vuig, dan weer melodisch. Een mengeling van bluesrock en indierock. Ze zijn vergeleken met New Model Army en met het stemgeluid van zanger Horvat smaakt het soms naar Roxy Music, Lou Reed en zelfs The Doors. En als de remmen losgaan, is het pure (velvet) underground.
  • En dan over naar iets totaal anders. Jam tm beklimt het podium. Welliswaar in een iets andere samenstelling dan normaal, maar daardoor niet minder interessant. Ze spelen rock- en popcovers. Voornamelijk nummers uit de jaren '60 en '70, waarin hun muzikale helden hun sporen verdienden. Denk aan Neil Young, de Rolling Stones en de Beatles.
  • Shoegazers sluit de middag in stijl af. Het repertoire van deze Eindhovense formatie laat zich lastig in een hokje stoppen, maar komt het dichtst bij indierock. Pakkende nummers die vaak niet bij het grote publiek bekend zijn, maar het beluisteren meer dan waard zijn.

Locatie
Café Wilhelmina bevindt zich aan Wilhelminaplein 6 in Eindhoven. De toegang is gratis. Kom langs voor een gezellige zaterdagmiddag vol verrassende muziek!

Optreden?
Wil jij zelf een keer op het podium in Saturnoon Music Café? Stuur dan een mailtje met info en link(s) naar: sandra.vangerwen@cke.nl

foto: José Monhemius

Deel dit met je vrienden via: