vrijdag 23 februari 2018

Museumexcursie naar Gent

Ga met de CKE-academie mee naar S.M.A.K. en MSK

De CKE-academie organiseert op vrijdag 23 februari een excursie naar twee museums in Gent: S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) en MSK (Museum voor Schone Kunsten Gent). Naast studenten van de academie zijn kunstliefhebbers van harte welkom om mee te gaan.

Programma
We vertrekken om 8.30 uur per touringcar bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.

Het programma begint om 10.30 uur in het MSK, één van de oudste museums van België. De collectie bestaat uit schilderijen, beelden, tekeningen, etsen en wandtapijten van de middeleeuwen tot aan de eerste helft van de 20e eeuw. We bezoeken de tentoonstelling Van Bosch tot Tuymans: een vitaal verhaal. Deze tentoonstelling heeft een transhistorische aanpak: kunstwerken uit verschillende periodes communiceren met elkaar en met de bezoekers. Met dit soort dialogen bewijst het museum hoe ideeën door te tijd heen bewegen. Want de vragen die mensen via kunst hebben willen beantwoorden, waren vroeger niet zoveel anders dan vandaag... De thema’s landschap en portret komen uitgebreid aan bod.

Om 13.00 uur is een lunchpauze ingepland (op eigen gelegenheid en kosten).

In de middag staat een bezoek aan het S.M.A.K. gepland. Dit museum voor moderne kunst ligt op loopafstand van het MSK. Het focust op solotentoonstellingen van gevestigde en jonge kunstenaars en stelt hen centraal. S.M.A.K. is een plek voor experiment en vernieuwing. De vaste collectie van nationale en internationale topwerken wordt gepresenteerd in wisselwerking met originele, vaak gedurfde tentoonstellingen.

Om 17.00 uur vertrekken we vanaf de parkeerplaats van het S.M.A.K. weer richting Eindhoven. Aankomst ca. 19.00 uur.

Kosten
Deelname aan de excursie kost € 47,50 excl. € 1 servicekosten p.p. Hierbij zijn de busretour Eindhoven-Gent en entree tot beide museums inbegrepen. Tickets kunt u hieronder bestellen. Print uw ticket uit, het is uw instapkaart voor de bus.

Voorwaarden

  • De excursie gaat door bij minimaal 40 aanmeldingen.
  • Inschrijving is bindend; restitutie is niet mogelijk.
  • Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een reisverzekering.
  • CKE kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade.

 

 
Deel dit met je vrienden via: