maandag 10 februari t/m zaterdag 14 maart 2020

EXPO: Veldhovense Rainbow Quilters

kleurrijke quilts te zien bij CKE

Je koopt stof, knipt het in stukjes en naait het weer aan elkaar, dat is patchwork. Quilten is het met elkaar verbinden van de patchwork voorkant, een tussenvulling en een achterkant. Dit gebeurt met een quiltsteek. Alles kan met de hand, op de naaimachine of een combinatie daarvan. De expositie van de Veldhovense Rainbow Quilters bij CKE toont diverse quilttechnieken, zoals een collectie quilts die uit dezelde blokjes in verschillende kleuren bestaat.

De afgelopen tijd zijn leden van de Veldhovense Rainbow Quilters enthousiast bezig geweest met het maken van blokken die verwerkt zijn tot quilts. De leden waren zo ijverig dat er acht (middel)grote quilts zijn ontstaan, waarvan een aantal nu bij CKE te bewonderen is.

Over de Veldhovense Rainbow Quilters
Toen Wilma Meulenbroeks 29 jaar geleden in Veldhoven begon met het geven van patchwork- en quiltlessen, wilden de cursisten graag met elkaar in contact blijven. Zo ontstond 25 jaar geleden het Open Quilt Atelier, dat later een officiële vereniging werd. De leden hebben een eigen bibliotheek en kunnen stoffen met elkaar ruilen. Ook wordt aandacht besteed aan experimentele technieken. Het jubileum wordt gevierd met deze expositie bij CKE en een expositie in Veldhoven in april.

Bezoekersinformatie
De expo is te vinden op de 1e verdieping. De toegang is gratis. Iedereen die de quilts wil bewonderen, is tussen 10 februari en 14 maart 2020 tijdens openingsuren welkom bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven: 

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 23.00 uur*
Zaterdag: 8.30 - 17.00 uur*

*Buiten deze tijden alleen bij activiteiten geopend. In schoolvakanties doorgaans gesloten.

 

 


Foto: werk van Marieke ten Veen

Deel dit met je vrienden via: