woensdag 21 maart 2018

Gelukkig werken in de zorg

voorstelling in teken van Dutch Happiness Week

“Nou, even een injectie mevrouw Jansen. Kom op, u moet echt even meewerken. Ik moet nog twintig andere bewoners medicijnen geven, de administratie bijwerken…”

Is er nog voldoende tijd om aandacht te geven of iemand gerust te stellen? Dat terwijl het hele idee van in de zorg werken juist gestoeld is op aandacht geven aan andere mensen.

In deze voorstelling worden bovenstaande en nog veel meer herkenbare fragmenten gespeeld van werksituaties in de zorg. De voorstelling ‘Gelukkig werken in de zorg’ wordt in het kader van de Dutch Happiness Week opgevoerd door Fontys-studenten en professionele acteurs en is gericht op medewerkers in de zorg, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Tijdens het optreden krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om suggesties aan te dragen die een scène beïnvloeden zodat het geluk wordt vergroot.

Organisaties en medewerkers zijn op zoek naar wat mensen gelukkig maakt in hun werk. We blijven immers langer werken, waardoor meerdere factoren belangrijk zijn geworden in het arbeidsproces. Er ligt minder nadruk op inkomen, carrièreperspectief en status, maar meer op geluk en welzijn.

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie speelt in op deze ontwikkeling. Vanuit de visie ‘Economie van het Geluk’ is het Sociaal Innovatie Centrum Werkgeluk opgericht. In dit expertisecentrum doen diverse studenten onderzoek naar werkgeluk. Zo hebben enkele studenten in aanloop naar de voorstelling interviews afgenomen bij medewerkers van verschillende zorginstellingen. Kenmerkende fragmenten uit deze interviews zijn vertaald naar scènes en geven inzicht in alledaagse werksituaties in de zorg.

Bezoekersinformatie
De voorstelling begint om 20.00 uur en vindt plaats in de concertzaal van CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven (einde ca. 21.30 uur). Gratis tickets zijn te bestellen via deze link.

De Dutch Happiness Week ontstond in 2014 uit een samenwerking tussen Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het initiatief heeft als doel om kennis en bewustwording rond het thema geluk te vergroten en samen met partners te werken aan projecten die geluk bevorderen. De DHW duurt van 19 t/m 26 maart 2018. Bekijk het complete programma op dutchhappinessweek.nl.

Deel dit met je vrienden via: