dinsdag 7 mei 2019

Fotoclub de Gender exposeert ‘Out of the Box’

lichtexperimenten, dubbelbeelden en collages

Van dinsdag 7 mei tot en met vrijdag 7 juni exposeert fotoclub ‘de Gender’ in het Centrum voor de Kunsten Eindhoven. Onder de titel ‘Out of the box’ zijn lichtexperimenten, dubbelbeelden en collages te zien. Het zijn de resultaten van een fotografieproject, dat begeleid werd door fotograaf Jan Kok.

‘Out of the box’ is een titel en opdracht die uitdaagt. Durf je als fotograaf het veilige terrein te verlaten? En waar ligt de grens, wanneer vind je het geen fotografie meer? De tentoonstelling laat zien dat de leden van ‘de Gender’ behoorlijk ver durven te gaan.

De lichtexperimenten ontstonden uit de opdracht om in een verduisterde ruimte of ‘s nachts buiten bewegende kleuren vast te leggen. In ‘Dubbelbeelden’ moesten de deelnemers contrasten door middel van dubbelopnamen zo mogelijk rechtstreeks met de camera vast te leggen. Bij collages werden foto’s van voor, tijdens en na zonsondergang gecombineerd.

‘out of thet box’ past bij Fotoclub ‘de Gender’. Het is een actieve fotoclub. De doelstelling van ‘de Gender’ is om amateurfotografen bij elkaar te brengen en hen gelegenheid te geven om elkaar en elkaars fotowerk beter te leren kennen. De 30 leden komen uit Eindhoven en omgeving en houden zich bezig met de verschillende genres in de fotografie, zoals bijvoorbeeld landschap, architectuur portret abstract enzovoorts. En soms dus ook met dubbelbeelden en lichtexperimenten.

De expositie is te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 23.00 uur, op zaterdag van 8.30 – 17.00 uur Op zaterdagavond en zondag is CKE open tijdens de activiteiten. De toegang is gratis.

Afbeeldingen: werken van Hans Krusemann, Piet van der Putten, Rob van Doorn en Truus
Fotoclub de Gender exposeert ‘Out of the Box’ Fotoclub de Gender exposeert ‘Out of the Box’ Fotoclub de Gender exposeert ‘Out of the Box’
Deel dit met je vrienden via: