dinsdag 5 februari t/m zaterdag 2 maart 2019

Expositie van drie portretschilders

werk van Helma Coumans, Els van Amelsfort en Henny Houtzager te zien bij CKE

Van 5 februari tot en met 2 maart exposeren Helma Coumans, Els van Amelsfort en Henny Houtzager bij CKE. De drie exposanten kennen elkaar van schilderscollectief Atelier Nuenen, een vereniging van ervaren schilders met de ambitie zich door samenwerking verder te ontwikkelen.

Helma Coumans
"Met de serie portretten van dwarse pegels - deze benaming komt van mijn schoonmoeder - wil ik laten zien dat opstandige mensen uit het verleden die tegen de gevestigde orde aanschopten, vandaag de dag nog actueel zijn. Bij het zelfportret heb ik door het gebruik van verschillende technieken gezocht naar een andere manier van expressie. Het portret naar model laat zien dat ik meer een expressionist ben dan een impressionist."

Henny Houtzager
"Bezig zijn met kunst is voor mij een hobby: vaak niet tevreden zijn en kijken of het beter kan. Blij zijn als het resultaat me bevalt. Het is vooral een zoektocht. Ik kies onderwerpen die me persoonlijk boeien. Tijdens mijn reizen naar Afrika, Burkina Faso en India, onder andere in het Himalaya-gebergte, heb ik veel mensen ontmoet, die ik na hun toestemming op het doek heb gezet."

Els van Amelsfort
"Vanuit het boetseren van portretten ben ik me vanaf 2010 steeds meer gaan toeleggen op het tekenen en sinds kort ook het schilderen van portretten. Mijn portretten zijn realistisch; ik werk naar levend model en/of fotomateriaal. Ze zijn voornamelijk uitgevoerd in potlood of houtskool, soms in acryl of olieverf."

Bezoekersinformatie
De expositie is van dinsdag 5 februari t/m zaterdag 2 maart 2019 gratis te bezichtigen bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Het gebouw is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Afbeelding: portret van Helma Coumans

Deel dit met je vrienden via: