zaterdag 12 januari t/m zaterdag 9 februari 2019

Expositie Ans van Kraay

Licht, beweging en emoties

Van zaterdag 12 januari tot en met zaterdag 9 februari 2019 is tijdens de openingsuren van ons gebouw het werk van Ans van Kraay te bezichtigen in de vitrinekastjes op de begane grond en aan de muren op de tweede verdieping.

In het werk van Ans van Kraay zie je haar scherpe onderzoekende oog terug. Ze is geboeid door licht, beweging en emoties. Ans werkt dit uit in verschillende materialen en technieken. Hierbij daagt ze zichzelf steeds uit en onderzoekt ze de mogelijkheden van zowel haar onderwerpen, vaak de mensen om haar heen, als de technieken die ze gebruikt. Haar werk wordt gekenmerkt door haar fraaie hand van werken waarmee ze met schijnbare eenvoud de momenten vastlegt.

Ans van Kraay studeerde in 1965 af aan de Kunstacademie in Maastricht, richting mode. Aan de kunstacademie in Neerpelt pakte ze vele jaren later haar passie voor schilderen en tekenen weer op. In 2007 slaagde ze er met lof.

De diverse mogelijkheden en cursussen van CKE hebben haar in de jaren daaropvolgend geholpen met haar verdere artistieke ontwikkeling. Momenteel maakt zij deel uit van de CKE-academie. Veel van de werken die zij in deze laatste periode maakte, zijn in deze overzichtstentoonstelling terug te zien.

Foto: Barbara de Jong

Deel dit met je vrienden via: