vrijdag 6 maart 2020

De Muren In Mijn Hoofd

Muzikale theatervoorstelling als VWO 6-profielwerkstuk

Je tienerjaren zijn de leukste jaren van je leven. Maar wat nou als alles een obstakel vormt waar je nooit overheen lijkt te komen? En wat gebeurt er als de muren in je hoofd een kronkelend en onbegrijpelijk doolhof vormen van gedachten, waar je je geen wijs uit kunt maken, en waar niemand je in begrijpt? Niemand kan in jouw hoofd kijken, niemand ziet de muren.

De Muren In Mijn Hoofd is een muzikale voorstelling waarin vijf jongeren zich van hun gevoeligste kant laten zien. Prestatiedruk, vriendschap, familierelaties, seksualiteit en onzekerheid zorgen tegenwoordig voor de nodige mentale problemen onder jongeren, die vaak onbesproken blijven. Dat is zonde, want jongeren zijn de toekomst, maar hebben niet altijd het gevoel dat zij zelf een toekomst hebben.

Deze voorstelling gaat over jongeren, hun problemen en mentale gezondheid.

Script en regie: Yrsa Machelessen

Spel: Kyra van Breugel, Renée Eisma, Lilian Franssen, Lotte Hendrickx en Luna Hoens

Licht en geluid: Jeroen Maasland

Over Yrsa Machelessen
Yrsa Machelessen is 18 jaar oud en komt  uit Eindhoven. Al sinds Yrsa kon lopen is zij te vinden bij CKE. 'Ik heb hier verschillende cursussen gevolgd, waaronder verschillende danslessen en musicallessen en ik heb meegespeeld in zeven musicalproducties. Spelen in een theaterstuk heb ik altijd al leuk gevonden, maar het maken ervan is voor mij een volledig nieuwe ervaring. Toen ik vanuit school de opdracht kreeg om een profielwerkstuk te maken, een groot werkstuk waar ik 80 uur aan moest besteden, wist ik al snel dat ik geen langdradig schriftelijk essay in wilde leveren. Ik besloot om zelf een voorstelling te schrijven, en deze uiteindelijk op te voeren bij CKE. Ik kan niet wachten om aan de wereld te laten zien waar ik en de cast van De Muren In Mijn Hoofd de afgelopen maanden zo hard aan gewerkt hebben. De voorstelling zal laten zien dat het niet altijd makkelijk is om jong te zijn, en er zullen dan ook veel herkenbare momenten in terugkomen, vermengd met de nodige humor en prachtige muziek uit bekende musicals.'

Bezoekersinformatie
Deze voorstelling is op vrijdag 6 maart om 19.30 uur te zien bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Tickets voor deze voorstelling kosten € 6 incl. een consumptie en servicekosten en zijn te bestellen via cke.nl/tickets.

Deel dit met je vrienden via: