maandag 12 augustus t/m zondag 8 september 2019

De tekenaar van Tivoli

Tentoonstelling ter nagedachtenis aan MARTIEN VISSERS

Martien Vissers woonde In de Leeuwenstraat in Tivoli. Zijn huis is anders dan de andere huizen. Het is niet gerenoveerd, het diende zelfs als decor voor de film ‘de Helleveeg’. Ook het atelier in de tuin is bijzonder. Tot voor kort lagen er stapels gedichten, teksten, en vooral tekeningen. Heel veel tekeningen. Het was overduidelijk: Martien was iemand die het tekenen helemaal in zijn vingers had. Martien was een natuurtalent.

De bewoners in Tivoli kenden Martien als ‘onze tekenaar’ en wilden graag een tentoonstelling van zijn werk maken. In overleg met de kunstenaar hangt een selectie van zijn werk in CKE. De tentoonstelling bestaat uit heel veel portretten, ook van bewoners van Tivoli. Verder zijn er  landschappen, stadsgezichten, reisverslagen. Het zijn stuk voor stuk rake schetsen, met veel durf op papier gezet. Ze laten zien wat het eigenlijk betekent om als tekenaar geboren te worden. Het tekenen is dan je meest natuurlijke communicatiemiddel. Krachtiger dan taal.

Martien Vissers is op 19 april 2019 overleden. Dankzij de tekeningen is nog steeds zichtbaar hoe hij keek, wat hem bewoog. We kunnen de wereld door zijn ogen zien, en dat is een mooie, sensitieve wereld.

Op zaterdag 24 augustus organiseert CKE een speciale ochtend voor de bewoners van Tivoli, en voor familie, vrienden en kennissen van Martien Vissers.

Openingstijden:

12 augustus tot en met 16 augustus: 9.00 - 16.30
19 augustus - 8 september: ma. t/m vrij. 9.00 - 21.00 uur - za. 9.00 - 16.00
Toegang gratis


 

De tekenaar van Tivoli De tekenaar van Tivoli De tekenaar van Tivoli
Deel dit met je vrienden via: