vrijdag 14 september 2018

De Kiekfebriek: Edelhertenbronst Weerterbos

bij zonsopkomst edelherten in actie fotograferen

Onder de noemer ‘De Kiekfebriek’ organiseert CKE-docent Roberto Bogers een aantal fotouitjes tijdens de vakantieperiode. Geen workshops of cursussen, maar gewoon gezellig met een aantal fotografen op stap naar leuke en interessante fotolocaties.

Algemene informatie over De Kiekfebriek
Wat je daar doet is helemaal aan jezelf; als je (indien van toepassing) met een betaalde rondleiding mee wilt, een model wilt meebrengen voor een portretsessie of helemaal in je eentje op onderzoek uit wilt gaan, dan kan dat. En als je het meer voor de gezelligheid doet en gewoon samen met een aantal medefotografen wilt fotograferen, dan kan dat ook.

We carpoolen vanaf CKE en delen de benzine- en parkeerkosten. De enige andere kosten die er bij kunnen komen zijn entreekosten, en (als je daar voor kiest) kosten voor rondleidingen of museumbezoek.

De uitjes gaan door bij minstens één volle auto en een goede weersverwachting. Geef je tijdig op, des te eerder kunnen we bevestigen of de trip doorgaat!

Begeleiding: docent Roberto Bogers
Opgeven kan via roberto.bogers@cke.nl

Met deze keer als bestemming: Edelhertenbronst Weerterbos
Vroeg opstaan en hopen op een beetje geluk. In het Weerterbos leeft een behoorlijk aantal edelherten, en in deze periode is de bronst inmiddels op gang. Limburgs Landschap heeft voor spotters en fotografen een uitkijktoren geplaatst op een locatie waar doorgaans veel activiteit is; burlen, gevechten en het dekken. Hetgeen overigens geen garantie voor succes is, want de ene dag gebeurt er meer dan de andere.

We vertrekken erg vroeg vanaf CKE, zodat we in het donker op de locatie arriveren en de zon kunnen zien opkomen. Ruim voordat we wat kunnen zien is het burlen meestal al te horen! En naarmate de zon klimt zul je merken dat de activiteit in het gebied toeneemt. Met wat geluk (!) kun je er ook de vos of de zwarte ooievaar zien. Verder lopen er Exmoor-pony’s rond en zijn er zilver- en blauwe reigers te zien.

Aanvullende informatie:

  • Dit fototripje heeft als bestemming Edelhertenbronst Weerterbos, Weert.
  • We vertrekken vrijdag 15 september gezamenlijk vanuit CKE om 5.15 uur.
  • Entree: gratis.
  • De bestemming is ongeveer een half uur rijden.
  • Lange telelens benodigd, bij voorkeur >400mm (kleinbeeldequivalent)
  • Tip: neem naast een lange telelens ook een statief mee, eventueel een verrekijker en/of videocamera, warme kleding en een thermosfles koffie of thee!

Deel dit met je vrienden via: