zaterdag 2 november 2019

Chinese Opera Eindhoven

Speelt Cantonese opera o.l.v. Caroline Kam

De Cantonese opera is een van de belangrijkste vormen van de Chinese opera. Het is een zeer gewaardeerde en geliefde kunstuiting waarin Chinese legendes, muziek en drama samensmelten tot een levendige uitvoering vol symboliek.

Deze opera stijl is de meest geliefde soort in het zuiden van China, Hong Kong en omliggende landen waar veel Chinezen wonen zoals bv in Singapore, Maleisië, Macau en Vietnam.
Sinds 2009 staat de Cantonese opera op de Immateriële werelderfgoedlijst van UNESCO.
Kleurrijke kostuums, prachtige make-up, levendige muziek, boeiende verhalen en krachtige zang maakt het tot een prachtige voorstelling.
De Chinese Opera Eindhoven voert dit jaar o.l.v. docente Caroline Kam, diverse bekende stukken op tijdens hun voorstelling.

Caroline Kam

Docente Caroline Kam begon met Chinese opera zingen en acteren in 1988.
In  1994 ontmoette zij een professionele opera acteur uit Guangzhou, China die zich gevestigd had in Parijs.
Na hun ontmoeting werd hij haar meester.
Gedurende 3 jaren gaf hij haar opera les. Tijdens deze periode leerde Caroline Opera zingen, bewegingen, acteren, opera dans, gevechtskunst, opera schminken enz.
Sinds 2012 is Caroline Kam begonnen met het geven van lessen in deze opera stijl. Zo ontstond de Chinese Opera Eindhoven. Vanaf dit moment zijn zij als groep samenwerkingspartner van CKE.  
Sinds november 2013 geeft de Chinese Opera Eindhoven jaarlijks een voorstelling in de concertzaal van CKE. Vanwege de verbouwing in 2016 hebben zij een jaar de voorstelling overgeslagen.
Dit jaar spelen zij voor de 6e keer een opera voorstelling in de concertzaal van CKE.

Voorstelling

De voorstelling van dit jaar is op zaterdag 02 November 2019, aanvang om 12:30 uur in de concertzaal van CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.
Entree ticket a € 5,00 (inclusief een pauzedrankje en cake)
Uitsluitend te verkrijgen bij: cke.nl/tickets

Deel dit met je vrienden via: