zondag 14 april 2019

Brabantse Strijkersdag 2019

Voor jeugdige strijkers o.l.v. musici van CKE en philharmonie zuidnederland

Spelen op je eigen topniveau onder leiding van muziekdocenten van CKE en musici van philharmonie zuidnederland. Tot slot een eindpresentatie in de concertzaal van CKE - dat is de Brabantse Strijkersdag.

Doe je mee?

Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag op 14 april 2019. Je speelt in een orkest van je eigen niveau. Je repeteert niet alleen met het complete orkest, maar ook in groepjes onder leiding van een professionele musicus.

Jongste strijkers: een groep voor de allerjongste strijkers
Speel je nog maar net, maar lijkt het je gaaf om in een echt orkest te spelen? Dan is dit iets voor jou! Dit orkest staat onder leiding van John van den Beemt. Voorafgaand aan de Brabantse Strijkersdag vindt op zaterdag 30 maart een inzeepdag plaats van 12.00 tot 17.30 uur.

A/B-orkest: een groep voor strijkers met niveau A/B
Kun je al iets meer op je strijkinstrument? Dan ga je in deze groep dieper in op samenspel en inleving in de muziek. De docenten van de muziekschool ondersteunen je hierbij. Edith Blog dirigeert dit orkest. Ook voor het A/B-orkest vindt voorafgaand aan de Brabantse Strijkersdag op 30 maart een inzeepdag plaats van 12.00 tot 17.30 uur.

Vraag aan je docent in welke groep jij het beste past en geef dit aan op het inschrijfformulier. Er staat al een preview van de partijen op strijkersdagen.nl zodat jij en je docent goed kunnen zien welk orkest en welke partij bij je past. Na de inschrijftermijn wordt de indeling van de orkesten gemaakt door de organisatie en kun je de complete partijen van de site downloaden. Vanaf dan kan je ze ook thuis oefenen.

Hoe kun je je opgeven?
Je kunt je tot 1 februari 2019 opgeven via strijkersdagen.nl. Na de sluitingsdatum ontvang je de exacte beschrijving van de dag.

De Brabantse Strijkersdag vindt plaats op zondag 14 april 2019 van 10.00 tot 17.00 uur bij CKE, Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Deelname kost € 35 inclusief lunch.

Neem ook eens een kijkje op de Facebook-pagina van de Brabantse Strijkersdag.

De Brabantse Strijkersdag is een initiatief van FASO, philharmonie zuidnederland en CKE en wordt georganiseerd door de stichting Zuid Nederlandse Strijkersdagen.


Foto: Brabantse Strijkersdag 2018, Peter Smetsers.

Deel dit met je vrienden via: