woensdag 22 augustus 2018

Expositie Fotocollectief De Kempen

zes Brabantse fotografen tonen hun werk bij CKE

Fotocollectief De Kempen, bestaande uit zes gedreven en ervaren fotografen die actief zijn in verschillende fotoclubs in Zuidoost-Brabant, exposeert bij CKE.

In het fotocollectief is iedereen vooral bezig om zich te profileren als fotograaf met een eigen gezicht en een eigen boodschap of verhaal. De expositie toont werk van Arnoud Augustinus, Bernadette Boon, Hetty de Groot, Ben van Os, Ton van Nunen en Mariet Wielders.

Het werk
Arnoud Augustinus laat foto’s zien die hij maakte op vluchten tussen Amsterdam en Beijing. Landschappen veranderen bij Augustinus in onherkenbare structuren waarbij de schaalgrootte verloren gaat.

Bernadette Boon toont in haar geënsceneerde portretten meerdere facetten van één persoon. Het zijn gezichten van kinderen die je heel doordringend aankijken en daardoor verschillende emoties oproepen.

Zomaar een glooiing in het landschap, een doodlopende weg, een hek dat ogenschijnlijk niets afsluit of tegenhoudt. Het lijken gewone landschapsfoto's maar schijn bedriegt. Hetty de Groot fotografeerde voormalige stortplaatsen in en rond Eindhoven.

De foto’s van Ben van Os zijn het resultaat van een zoektocht tussen realiteit en fantasie. Het gevolg zijn beelden met een sterke spanning in de beleving.

Ton van Nunen maakt series, luiken, of duo-beelden. Het oorspronkelijke beeldmateriaal krijgt daardoor een nieuwe betekenis. Verhaal en emotie, vorm of kleur zijn daarbij belangrijk.

Beelden van hetzelfde onderwerp of op dezelfde plek, die na elkaar gemaakt zijn, voegt Mariet Wielders samen tot nieuwe beelden. Beweging in plaats en tijd van de foto’s zorgt daardoor voor een extra dimensie.

Bezoekersinformatie
De expositie is van woensdag 22 augustus t/m woensdag 3 oktober 2018 gratis te bezichtigen bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 - 23.00 uur, zaterdag 8.30 - 17.00 uur.


Foto: Mariet Wielders

Deel dit met je vrienden via: