zondag 18 februari 2018

Gerard de Graaf & vrienden

Lima French, Sway en Beez in Café C

Gerard de Graaf is niet alleen pianodocent bij CKE, maar ook daarbuiten enorm actief op muzikaal gebied. Samen met een heel stel van zijn muziekvrienden verzorgt hij op zondagmiddag 18 februari een afwisselende middag in Café C. Voor u treden op: Lima French, Sway en Beez.

Lima French bestaat uit Matthijs Lunstroo (zang) en de broers Martin (drums) en Michel Franssen (gitaar en hoorn). Zij spelen al ruim 20 jaar eigen nummers. Samen met toetsenist Gerard de Graaf schreef Matthijs het afgelopen jaar een aantal nieuwe nummers met zowel Engelse als Nederlandse teksten. Lima French speelt deze middag nummers over romantiek, liefde, vaderschap, oud worden en de dood.

Sway is een Eindhovens popkoor met een aantal zeer talentvolle zangers en zangeressen. Het koor wordt begeleid door een volwaardige eigen band onder leiding van Gerard. Naast optredens met band gaan de koorzangers ook unplugged nummers niet uit te weg met alleen piano en eventueel een ritmebox. Door de met kwaliteit en enthousiasme gezongen nummers kan Sway het publiek heerlijk laten swingen op muziek die iedereen (her)kent. Bekend en toch anders, want met een ongekende creativiteit geeft Gerard een prachtige, geheel eigen sound aan bekende Top 2000-nummers. Zijn eigen(wijze) arrangementen zijn een lust voor het oor. Zoals Sway ze zingt, zingt Sway ze alleen.

Beez is gek op spelen en verrast het publiek graag met mooie liedjes van eigen hand. Liedjes met verrassende wendingen en grappige bewerkingen. Luisterliedjes die je meevoeren naar de jaren twintig of een ballad waar je een traantje bij wegpinkt, een circuslied, Keltisch lied, een Franse chanson of een jazzy nummer om lekker op te deinen. Beez' muziek ligt lekker in het gehoor, zit vernuftig in elkaar zitten en omvat de nodige humor.
Dat is Beez, divers en niet in een hokje te plaatsen. Met de bezetting zang, gitaar, saxofoon, piano, bas en drum zet Beez een geheel eigen geluid neer.

Het programma duurt van 14.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Café C bevindt zich in het gebouw van CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.


foto: Corien den Enting

Deel dit met je vrienden via: