woensdag 14 juni 2017

Kijken door Elkaars Ogen

theatervoorstelling vol multiculturele verhalen

In je leven word je gevormd door je opvoeding, je cultuur en de plek waar je opgroeit. Maar wie ben je als dat wegvalt? Theatergroep ‘Who cares?’ vertelt in 'Kijken door Elkaars Ogen' de persoonlijke  verhalen van mensen die hun thuis verloren zijn. Over de zoektocht naar identiteit, verbinding en veiligheid. Een sterke voorstelling, vol ontroering én vrolijkheid.

'Who Cares?' is een bijzonder initiatief. De groep bestaat uit buurtbewoners uit de Bennekel van allerlei verschillende nationaliteiten: Nederlands, Syrisch, Vietnamees, Nieuw-Zeelands, Turks en Indonesisch.

"We willen vooroordelen ontkrachten, een eenheidsgevoel creëren en een kleine bijdrage leveren aan de integratie in de Nederlandse samenleving door middel van kunst. In dit geval theater", aldus buurtbewoner en theatermaker Frans van der Zanden. Een jaar lang werkte hij met buurtgenoten, veelal zonder theaterervaring, aan de voorstelling waarin de persoonlijke verhalen van mensen centraal staan. Bezoekers worden daarnaast getrakteerd op een expositie van het tekenwerk van een 20-jarige Syrische vluchtelinge en muziek van een Syrische band.

‘Kijken door Elkaars Ogen’ kwam tot stand in samenwerking met het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf. CKE coördineerde en ondersteunde het proces.

Informatie
De voorstelling is op woensdag 14 juni om 20.30 uur te zien in de theaterzaal van CKE aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven. De toegang bedraagt € 5. Reserveren kan via info@cke.nl, kaartjes kunnen voor aanvang van de voorstelling opgehaald worden. Let op: u kunt alleen contant betalen.

Theatermaker: Frans van der Zanden
Acteurs: Ayse Saygili, MyChau Hoang, Tineke Hof, Hillie van den Biggelaar, Nasi Zukari, Ron Geers, Mustapha Keskin en Erik Krijns
Muzikanten: Carla Esselman, Onno Hagen, Annemieke van Werde, Wim Reynen en de Syrische band AMN
Techniek: Andries Hogenhuis
Building crew: Samo Zukari en Marian Reemers
Regieassistentie: Ayse Saygili en Louise Louwers
Gastvrouw: Peggy Adriaan
Art director: Vera van het Hof

Lees ook: 'Moeder van Bennekel weet hoe het voelt; première toneelstuk over vluchtelingen', Eindhovens Dagblad (11-05-2017)

Deel dit met je vrienden via: