zaterdag 8 juli 2017

Eindhovense Theaterdag

inspirerende workshopdag voor toneelspelers en theatermakers

Toneelspelers en theatermakers uit Eindhoven en omgeving, dit wil je niet missen!

Op zaterdag 8 juli organiseert CKE met Podium A, KABRA en Pand P voor de tweede keer de Eindhovense Theaterdag. Het programma bestaat uit een interessant aanbod van workshops, presentaties, lekker eten en een gezellig feest ter afsluiting.

Deelname kost slechts € 15 inclusief diner. Individuele speler of compleet toneelgezelschap? Iedereen is welkom. Je schrijft je individueel in en kiest zelf het workshopprogramma dat bij jou past.

Programma

13.00 uur
Inloop - locatie: Pand P, Leenderweg 65 in Eindhoven.

13.15 uur
Gezamenlijke warming-up, verzorgd door Dulcinea.

14.00 uur
Aanvang workshops, waarbij je kunt kiezen uit de volgende programma's:

UITVERKOCHT Lange workshop De vloer op - Roemer Lievaart (14.00 - 17.00 uur)
Door middel van opdrachten mooie scènes improviseren, net als in het programma 'De Vloer Op' dat al zestien seizoenen op televisie draait. In deze workshop maken we kennis met de basisbeginselen van goede improvisatie: allereerst je geen zorgen maken om het verhaal, maar gewoon goed acteren. Vervolgens ontdekken waar de scène zelf heen wil gaan en deze voorwaarts helpen. De les bevat een aantal groepsopdrachten en heeft verder de vorm van een masterclass waarbij je als toeschouwer meestal nog meer leert over improvisatie en acteren dan als speler. Alles begint namelijk bij het herkennen van wat de scène nodig heeft en dat leer je om te beginnen door goed te kijken. De docent, Roemer Lievaart, is opgeleid als acteur en scenarioschrijver en geeft al 15 jaar les in improvisatietheater.

Lange workshop Stand-up - Jeroen Pater (14.00 - 17.00 uur)
Jeroen Pater maakt al meer dan 20 jaar comedy. Hij is oprichter van het Comedyhuis met een eigen comedyclub in het centrum van Utrecht. Hij is artistiek leider van het Utrecht International Comedy Festival en speelt daarnaast 200 optredens per jaar.  Zijn stijl is direct, anekdotisch en vol zelfspot. Na zijn studie Bedrijfspsychologie is Jeroen stand-up comedy gaan combineren met een baan als bedrijfstrainer. Voor de comedian in spe biedt het Comedyhuis workshops en cursussen stand-up comedy. Als ervaren trainer is Jeroen hier nauw bij betrokken.

Drie korte workshops (14.00, 15.10 en 16.20 uur)

 • [A] Het doorgronden van Shakespeare - Geert Vermegen
  Wat gaan we doen? In korte tijd doorgronden we wie Shakespeare was en hoe hij beginnende en gevorderde spelers liet spelen. Ben jij toe aan een verdiepende workshop in de Meester van DE bekendste theatervorm ter wereld? Doe dan mee aan deze workshop. Geert Vermegen deed zijn eerste stages bij CKE en vloog vervolgens uit naar Rotterdam. Hij geeft daar workshops en regisseert bij diverse gezelschappen en SKVR.
   
 • [B] Verstaanbaar spreken - Fransje van Luin
  Fransje van Luin heeft ruim dertig jaar ervaring als logopediste en heeft zich gespecialiseerd in stem-, spraak- en dialecttraining en presentatiecoaching. Daarnaast heeft ze veel ervaring als zangeres, muzikant en theatermaakster. Haar drijfveer is het begeleiden, stimuleren en inspireren van mensen in hun manier van spreken, stemgebruik en presentatie ongeacht leeftijd of achtergrond. Fransje heeft veel ervaring bij een grote verscheidenheid aan bedrijven (o.a. omroep Schiphol en ProRail, lerarenopleidingen van de HvA, UvA en de VU, filmproducties en diverse professionele en amateurtheaterproducties zoals 020, Mary Poppins, My Fair Lady en de Jantjes).
   
 • [C] Opstaan/bewegingstheater - Fleur van Vegchel & Luka Kooijmans
  Toneel spelen gaat om contact maken, je fysiek bewust zijn. Om te durven vallen en daarna weer op te staan, hebben we elkaars vertrouwen als makers en spelers nodig. In deze workshop bewegingstheater gaan we in 60 minuten met dit gegeven aan het werk. Doe mee en onderga!

Je kan de drie korte workshops in verschillende routes volgen: A-B-C, B-C-A en C-A-B (maak jouw keuze bij aankoop van het ticket).

18.00 uur
Gezamenlijk (vegetarisch) eten.

19.00 uur
Presentatie workshops De vloer op en Stand-up.

20.15 uur
Gezamenlijke afsluiting verzorgd door Dulcinea.

21.00 uur
Groot Pand P feest met dj Fat Jesus.

Inschrijven
Gaat jouw theaterhart hier sneller van kloppen? Heb je zin om je te laten inspireren door de workshopleiders en andere deelnemers? Bestel dan hieronder jouw ticket voor deelname aan de Eindhovense Theaterdag!

Deel dit met je vrienden via: