zaterdag 17 juni 2017

Open Gitaardag

workshops en optredens voor iedereen die van de gitaar houdt

Zaterdag 17 juni 2017 zet CKE de deuren wagenwijd open voor gitaarliefhebbers van alle leeftijden.

Workshops en optredens
Beheers je de basis van het gitaarspel? Doe dan mee aan het gratis workshopprogramma en de optredens.

Ook voor beginners
Speel je nog geen gitaar? Ook dan ben je van harte welkom. Je kan een proefles volgen en mag, als je dat leuk vindt, de hele dag blijven kijken en luisteren.

Aanbod workshops

Samen gitaar spelen
>1 jaar speelervaring
De gitaar is een solo-instrument, maar wist je dat samenspelen ook heel goed kan? Van twee tot soms zelfs meer dan twintig gitaren, het kan allemaal. Sommige gitaren spelen akkoorden, anderen spelen 'het liedje’ (de melodie). Het allerbelangrijkste van samenspelen is goed naar elkaar luisteren en horen wat de gitarist links of rechts van je speelt. Als dat eenmaal lukt is het dubbel zo leuk, want je krijgt de andere partijen er gratis bij!
In deze workshop gaan we in kleine groepjes met elkaar ontdekken hoe je samenspeelt en we gaan het natuurlijk ook samen oefenen. Soms door van blad te spelen, soms helemaal uit het hoofd. De bladmuziek krijg je vooraf toegestuurd, zodat je je kan voorbereiden. Muziekstandaarden en voetenbankjes zijn aanwezig, maar neem wel je eigen gitaar mee.
Beheers jij de basis van het gitaarspelen? Dan is dit een leuke en gezellige workshop voor jou!

Spaans/Flamenco
>2 jaar speelervaring
Vurig gitaarspel, stampende voeten en Spaanse zang - grote kans dat je dit tijdens een vakantie in Spanje hebt gezien. Flamenco is een bijzondere muziekstijl die ontstaan is in het zuiden van Spanje. Wie diep graaft in de Flamenco ontdekt dat er zelfs invloeden zijn uit India en Noord-Afrika. Echte wereldmuziek dus!
In deze workshop maak je kennis met het gitaarspel van de Flamenco. Je krijgt uitleg over flamencogitaartechnieken en enkele dansen (farucca, tango en rumba).
Je kan meedoen als je ongeveer twee jaar les hebt gehad en basisakkoorden als Am, E7 en Dm kent.

Iedereen kan zelf muziek schrijven
Nog geen informatie beschikbaar.

Loop station
Ed Sheeran start een nummer tijdens zijn concert. Hij tikt als een drummer op de gitaar en speelt de akkoorden. Opeens valt het je op dat het tikken op de gitaar doorgaat terwijl hij de akkoorden speelt. Hij begint te zingen en speelt ondertussen nóg een extra gitaarpartij! Hoe doet hij dat? Het antwoord is: met een loop station!
In deze workshop ga je zelf aan de slag met met het inspelen van gitaarpartijen in een loop station. Hoe werkt het en wat kun je ermee? Ter voorbereiding op de workshop sturen we je leuke liedjes met verschillende gitaarpartijen die je kan opnemen met een loop station. Een loop station hoef je niet te hebben, die zetten wij voor je klaar!

Proefles voor beginners
Altijd al gitaar willen spelen? Of vraagt jouw zoon of dochter al heel lang om een gitaar? Zit in jou een gitarist verborgen? Kind of volwassene, je bent tijdens de Open Gitaardag van harte welkom voor een gratis proefles. Stel gerust vragen en we kijken samen welke manier van leren spelen voor jou het beste werkt. We vertellen je over de verschillen tussen de diverse gitaren en houden daarbij rekening met jouw wensen en voorkeuren. Schrijf je in en ontdek de gitaar!

Programma
10.00 uur: Inloop & ontvangst
10.30 uur: Workshopronde 1
12.00 uur: Workshopronde 2
13.00 uur: Lunchpauze + miniconcert
14.00 uur: Workshopronde 3
15.30 uur: Gezamenlijke generale repetitie
17.00 uur: Slotpresentatie

Lunch
Voor € 8,50 kun je gebruik maken van een voortreffelijke lunch, bereid door de mensen van Stichting SyNergie. Bestel je lunch tijdig via onderstaande ticketlink. Je mag ook je eigen lunch meebrengen.
Vanwege onvoldoende reserveringen wordt er geen verzorgde lunch geserveerd.

Informatie & inschrijven

  • Deelname aan workshops en optredens tijdens de CKE Open Gitaardag is gratis.
  • Aanmelden kan door te mailen naar: info@cke.nl
  • Geef aan welke workshops je wil volgen.

Locatie
De Open Gitaardag vindt plaats bij CKE aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven.

Deel dit met je vrienden via: