zondag 19 maart 2017

Café-C maart

singer-songwriters, (big)bands, koren & free bites

Elke derde zondag van de maand presenteert CKE samen met Centrum voor Pop en Jazz een gevarieerd muzikaal programma in de Oude Rechtbank.

We bieden bandjes, singer-songwriters, koren en bigbands uit Eindhoven en omgeving een podium waar zij zich kunnen presenteren aan publiek. Laat je als bezoeker verrassen door bijzondere optredens en geniet van een lekker drankje in een relaxte sfeer. Ideaal voor de zondagmiddag!

Programma

  • Het altijd gezellige koor Donjo trapt af. Donjo is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen koor. Door de aanwezigheid van leden van het eerste uur en nieuwe leden, kent het koor een frisse mix van ervaring en enthousiasme. Donjo heeft ongeveer 50 leden en een repertoire van middeleeuwse muziek tot zeer modern. Het dirigeerstokje is in handen van Gerard de Graaf. Naast dirigent is hij ook de huisarrangeur en pianist. Van zijn hand zijn onder andere de koorarrangementen van de rockopera Tommy, de arrangementen van Randy Newman, de musical Cabaret en de geheel eigen productie van Donjo: Strawberry Fields Forever.
  • Dexter Saint Jock is een Noord-Brabantse 3-mans formatie uit (omgeving) Eindhoven. De sound van de band is beïnvloed door late 90’s pop/rock. Denk aan bands als Pearl Jam, Bush, Radiohead en Red Hot Chili Peppers. Bandleden Wim Peters, Dick Timmermans en Sander Janssen maken eigen werk en spelen zoals zij zeggen 'wat we zelf gaaf vinden'. Vorig jaar bracht Dexter Saint Jock zijn debuutsingle Broken uit.
  • Sugarhill is een rockband opgericht vanuit Augpop op het Augustinianum. De jonge band weet langzaam maar zeker zijn plek op het podium te vinden. Ze willen zo veel mogelijk ervaring op doen en wat is daarvoor een betere plek dan Café-C?
  • Strike Back is een 4-koppige rockformatie uit Eindhoven, opgericht in 2013. Door het combineren van classic hard rock riffs met catchy poppy zanglijnen heeft de band een eigen geluid ontwikkeld. De bandleden zelf omschrijven het als 'loud pop-punk'. De band heeft in de regio al aardig wat opgetreden, onder andere in het Tuchthuis, Theater de Schalm, op de mainstage van Cult & Tumult, in Café Altstadt, Odeon in Veldhoven en Popei. Ze zijn net klaar met het opnemen van hun eerste EP 'RUN'. De setlist van hun optreden bestaat uit eigen werk, aangevuld met covers.

Free bites
De chef van de Oude Rechtbank zorgt elke editie voor bites in de vorm van een lekker gerechtje. Gratis voor alle bezoekers.

Café-C duurt van 14.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in de Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven. Gratis entree.

Ook op het podium?
Heb je interesse om op te treden in Café-C? Neem dan contact op met Sandra van Gerwen via sandra.vangerwen@cke.nl of 040-2163263.

Overige edities in dit seizoen: 16/4 (paaseditie), 21/5 en 18/6 (BBQ-editie, afsluiting seizoen).

Deel dit met je vrienden via: