donderdag 13 oktober 2016

Concert compositiewedstrijd NBE

jonge componisten in regionale voorronde


Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) haar kracht.
 
Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of je het nu speelt, zingt, in je eentje, met je band, een vriend(in), muzikanten uit je eigen orkest, jazz- of steelband: alles mag en alles kan, in alle stijlen. Het enige dat telt is dat je het zelf verzonnen hebt! De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland.
 
Regionaal voorrondeconcert bij CKE
Jaarlijks ontvangt het NBE meesterwerken van 100 (piep)jonge componisten voor de jaarlijkse compositiewedstrijd. Solowerken, duo’s, popliedjes, muziek voor een band of een stuk geschreven voor (leden van het) jongNBE. Per regio wordt een selectie van maximaal 15 composities gemaakt. Tijdens de Voorrondeconcerten, de regionale voorrondes, worden deze composities uitgevoerd.
 
CKE is op donderdag 13 oktober gastheer van de eerste regionale voorronde. Bezoekers zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Later in de week vinden in Groningen, Enschede en Rotterdam de andere regionale voorrondes plaats.
 
Een jury kiest per regio zes winnaars die doorgaan naar de Familieconcerten. Ze worden begeleid door een arrangeur, die hen helpt bij het maken van een arrangement van hun compositie voor het NBE. De uiteindelijke winnaar mag zijn stuk uitvoeren tijdens het Nieuwjaarsconcert op 1 januari in het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert wordt diezelfde avond door de VARA uitgezonden op radio en tv. Naast de hoofdprijs dingen deelnemers ook mee naar de publieksprijs en twee prijzen van het Koninklijk Conservatorium.
 
Locatie: CKE (concertzaal), Pastoor Peterstraat 180 Eindhoven*
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: gratis
 
*CKE is het pand momenteel aan het verbouwen. De tijdelijke ingang bevindt zich rechts om de hoek van het gebouw, bij de oprit. De concertzaal ligt aan uw rechterhand bij binnenkomst. Vanwege de verbouwing is het voorzieningenniveau niet zoals gebruikelijk, maar wij stellen alles in het werk om u toch zo gastvrij mogelijk te ontvangen.
Deel dit met je vrienden via: