dinsdag 10 november 2015

OPROEP: inspraakavond cultuurbrief

Cursisten, ga met ons mee naar het stadhuis

In een aantal nieuwsbrieven hebben we onze cursisten de afgelopen tijd geïnformeerd over de bezuinigingsplannen die door de Stichting Cultuur Eindhoven zijn voorgesteld aan de gemeenteraad. De vele reacties die we mochten ontvangen van cursisten en andere mensen die CKE een warm hart toedragen, doen ons enorm goed. We gaan er zeker gebruik van maken in ons verhaal naar de gemeenteraad.

Je kunt de nieuwsbrieven via onderstaande links teruglezen:
Nieuwsbrief 07/10/2015
Nieuwsbrief 15/10/2015

Teken de petitie
Het is nu tijd voor actie en jij kunt ons helpen op twee manieren. Allereerst door de online petitie 'Een compleet CKE, een creatief Eindhoven' te ondertekenen. De verzamelde handtekeningen gaan we aanbieden aan de Eindhovense gemeenteraad. Elke stem is belangrijk, dus deel de petitie met zo veel mogelijk mensen. Dankjewel alvast!

Ga mee naar het stadhuis
Ook help je CKE door op dinsdag 10 november met ons mee te gaan naar het stadhuis, voorafgaand aan de inspraakavond over de concept-cultuurbrief. We verzamelen om 19.00 uur bij CKE aan de Stratumsedijk 22. Na een korte instructie van het docententeam dat deze actie heeft voorbereid, lopen we met z'n allen richting stadhuis. Daar gaan we de raadsleden, vlak voordat de inspraakavond begint, overdonderen met onze positieve boodschap. Ze moeten niet om ons heen kunnen! De inspraakavond zelf begint om 20.00 uur. Deze is openbaar, dus als je wilt kun je blijven luisteren.

Verkeershinder door GLOW
Kom zo veel mogelijk op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer, of parkeer in de wijk rondom het CKE-gebouw. Vanwege GLOW is het namelijk extra druk in de binnenstad. De parkeergarages aan het Stadhuisplein zijn gesloten vanaf 18.30 uur. Ook is de Wal vanaf de Grote Berg tot aan de Bilderdijklaan afgesloten vanaf 18.30 uur.

Attentie! Alle lessen op alle locaties vallen vanaf 18.00 uur uit op dinsdag 10 november, zodat alle cursisten en docenten aanwezig kunnen zijn. We hopen op een gigantische opkomst! De lessen die uitvallen, worden later ingehaald.

Bereid je voor met deze instructiefilmpjes
Om onze actie in het stadhuis kracht bij te zetten, willen we dat zo veel mogelijk mensen met ons meegaan én meedoen. Daarom vragen wij je om je alvast voor te bereiden op de Happy-flashmob met behulp van onderstaande filmpjes. Dansdocenten Coraline en Marieke leggen alles uit en doen de moves voor. Eitje toch? Helaas geen HD-kwaliteit, maar dat nemen jullie hopelijk voor lief.

Filmpje 1: introductie en uitleg door Coraline


Bekijk filmpje 1 op YouTube

Filmpje 2: Marieke doet het voor met instructie door Coraline


Bekijk filmpje 2 op YouTube

Filmpje 3: Marieke doet het voor (zonder instructie)


Bekijk filmpje 3 op YouTube

Filmpje 4: het resultaat door Coraline en Marieke


Bekijk filmpje 4 op YouTube

Songtekst
Mocht je het refrein van 'Happy' (Pharrell Williams) nog niet uit je hoofd kennen, dan is hier de tekst:

Because I’m happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I’m happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I’m happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I’m happy
Clap along if you feel like that’s what you wanna do


De complete songtekst vind je hier en de originele videoclip van 'Happy' hier.

Deel dit met je vrienden via: