maandag 29 februari 2016

EXPO: Tweeluik, een fotografisch experiment

werk van gevorderde fotografiecursisten

Tot en met 23 april is in de gangen van het CKE-gebouw aan de Stratumsedijk werk te bewonderen van gevorderde fotografiecursisten. Voor de expositie met de titel 'Tweeluik, een fotografisch experiment' maakten de cursisten foto's bij de Verbeke Fountdation in België.

Verbeke Foundation
De Verbeke Foundation is een private kunstsite met 12 hectare natuurgebied en 20.000 m2 overdekte ruimten in Kemzeke (gemeente Stekene). Het bijzondere 'museum' werd geopend op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens. "Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus,levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren."

Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt  als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. De Verbeke Foundation is één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.

Fotografen
De expositie toont werk van Bea van Asseldonk, Alda Denneman-Mudde, Guus Maas, Ineke Roordink, Thea Prummel-Brinkman, Martin Schuurmans, Hans van Steensel, Cilia van Uffelen, Jolanda Griede en Pia van Vlerken-van Gestel. De cursisten worden begeleid door docent Paul Veltman. De fotoprints zijn gemaakt door Jos Waagen.

Looptijd expositie: maandag 29 februari t/m zaterdag 23 april 2016 (gratis toegang)
Locatie: CKE, Stratumsedijk 22 Eindhoven (ma. t/m do. 9.00-22.00 uur, vr. 9.00-17.00 uur, za. 10.00-16.00 uur)

foto's: Cilia van Uffelen en Martin Schuurmans

Deel dit met je vrienden via: