donderdag 28 januari 2016

Trotse Kameraden

Theatervoorstelling in samenwerking met Vitalis

CKE-theaterdocent Anemoon Langenhoff over deze prachtige foto:

“Dit zijn Lydia (89!) en Frans (ergens in de 60) van Trotse Kameraden. Lydia is mijn maatje. Ik haal haar elke week thuis op en bewonder haar enorme levenskracht, intelligentie en humor, ondanks een leven dat niet gemakkelijk was. Haar ouders waren musici, haar dochter is actrice en zelf danst ze het liefst, ook als haar botten pijn doen. De liefde voor kunst stroomt door haar aderen.”

Over Trotse Kameraden
Een groep vitale en minder vitale ouderen komt wekelijks samen om zelf een theatervoorstelling te maken over verlangens van toen, nu en straks. Ze improviseren, schrijven, dansen en zingen. Ze delen verhalen, lachen en huilen. En ze genieten van elkaars talent en de groeiende vriendschap. In voor- en tegenspoed.

Trotse Kameraden bevat scenes, gemaakt vanuit de vraag ‘Wat zou je het allerliefst willen (het hoeft niet te kunnen en het hoeft niet op aarde te zijn)?’ De scenes gaan over grote en kleine verlangens van vroeger en nu en zijn zo veelkleurig als de deelnemers en hun talenten zelf. Het levert een voor alle leeftijden geschikte voorstelling op die persoonlijk, humoristisch en ontroerend is.

De spelers verheugen zich erop om hun verhalen en spelplezier te delen met het publiek. Komt dat zien!

Speeldata en -tijden
De voorstelling die Anemoon maakte met deze groep getalenteerde ouderen, wordt eind januari drie maal gespeeld voor publiek. Eén keer bij Vitalis Engelsbergen en twee keer in de theaterzaal van CKE. Voor alle voorstellingen zijn gratis kaarten beschikbaar. Komt dat zien!

Donderdag 28 januari 2016 om 14.00 uur
Vitalis Engelsbergen, Maria van Bourgondiëlaan 8 Eindhoven (gratis kaarten zijn telefonisch te reserveren bij Ilonka van Schaik, 06-42383891).

Vrijdag 29 januari  2016 om 20.00 uur en zaterdag 30 januari 2016 om 14.00 uur
CKE, Stratumsedijk 22 Eindhoven (gratis kaarten zijn af te halen aan de balie van CKE op hetzelfde adres of telefonisch te reserveren via 040-2163263).

Spel: Loes Aarts, Hillie van den Biggelaar, Ria Hoddenbagh, Anneke Kochs, Henriëtta Liebregts, Bep Loots, Ria Mandemakers, Carina Oosting, Han Renting, Lydia Schagen van Leeuwen, Ria Sloots, An Smeets en Frans van der Zanden
Regie: Anemoon Langenhoff (CKE)
Muziek: Gerard de Graaf (CKE)
Organisatie: Maaike Mul, Ilonka van Schaik (Vitalis) en Sandra van Gerwen (CKE)
Fotografie: Hanneke Franssen-Moorren (CKE)

Trotse Kameraden is een samenwerkingsproject van Vitalis WoonZorg Groep en CKE in Eindhoven en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Lang leve kunst, RCOAK en Sluyterman van Loo en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Deel dit met je vrienden via: