donderdag 24 december 2015

CKE bij Fakkeltocht Eindhoven

op kerstavond

Traditioneel wordt in Eindhoven op 24 december (kerstavond) de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen. Leerlingen en docenten van CKE leveren dit jaar een bijdrage aan het voor- en naprogramma van de Fakkeltocht.

Over de Fakkeltocht
De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving.

De Fakkeltocht is voor veel mensen een vertrouwd onderdeel geworden van de feestdagen. Hiermee geeft Eindhoven aan hoeveel mensen in onze regio zich willen inzetten voor een samenleving, waarin verdraagzaamheid en respect voor elkaar centraal staan. Samen leven vraagt om tolerantie, om geven en nemen. Samen leven vraagt ook om het stellen van grenzen. Dat geldt voor ons allemaal, welke kleur, godsdienst of overtuiging we ook hebben.

Programma

18.00 uur
Start uitgifte fakkels en muntverkoop.

18.30 uur
Opening en welkom.

18.40 uur
Introductie door Stadsdichteres Nienke Esther Grooten, met dans en muziek door leerlingen en docenten van CKE.

18.50 uur
Toespraak burgemeester Rob van Gijzel.

18.55 uur
Het aansteken van de fakkels.

19.00 uur
Fakkeltocht (tot ca. 20.00 uur).

20.00-20.45 uur
Het programma na de tocht wordt samengesteld en uitgevoerd door leerlingen en docenten van CKE en bevat liederen, dans en voordrachten die aansluiten bij de uitgangspunten van de Fakkeltocht.

Het programma kan nog aangepast worden. Kijk op de website van Fakkeltocht Eindhoven voor de meest actuele informatie.

Bron: www.fakkeltochteindhoven.nl
Foto: A. Çelik

Deel dit met je vrienden via: