zondag 29 november 2015

Matinée Royale Dansante

Koninklijke Harmonie van Thorn & CKE-dansschool

Een bijzondere samenwerking tussen dansers van CKE en de Koninklijke Harmonie van Thorn: Matinée Royale Dansante op zondag 29 november in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Het jaarlijkse matineeconcert van de harmonie staat onder leiding van chef-dirigent Norbert Nozy. Tijdens het concert wordt gedanst door een gelegenheidsgroep van dansers uit de talentstroom van CKE en de het project Kunst & Cultuur in samenwerking met het Sint-Joriscollege. De choreografie en regie zijn in handen van dansdocenten Coraline Demos en Nicole Mokveld. Op het programma staan onder andere:

  • Het ballet Romeo en Julia van Tsjaikovsky
  • Dansen uit El Sombrero de Tres Picos van Manuel de Falla
  • Symfonische dansen uit West Side Story van Leonard Bernstein
  • Ballet uit Faust van Gounod

Solisten
Aan het concert werken ook twee vioolsolisten mee: Marieke Keser en Irene Nijs. Zij soleren met het harmonieorkest in Concert voor twee violen van J.S. Bach en Libertango van Astor Piazolla.
 
Marieke Keser studeerde viool aan het conservatorium van Maastricht waar ze met onderscheiding haar diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus behaalde. Als violiste maakt zij deel uit van het Hieronymustrio en The Barton Workshop. Marieke is hoofd muziek en dans bij CKE.
Irene Ruys studeerde viool aan het conservatorium van Maastricht. Ze geeft les aan het Kunstencentrum Venlo, de muziekschool in Erkelenz en heeft een praktijk aan huis. Naast deze werkzaamheden speelt ze in Het Nederlands Theaterorkest o.l.v. Jules van Hessen.

De combinatie symfonische blaasmuziek en dans is nog niet vaak geprogrammeerd. De Koninklijke Harmonie biedt bezoekers graag de mogelijkheid om dit te beleven in het Matinée Royale Dansante. Een buitengewone voorstelling in een bijzondere ambiance!

Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16 Roermond
Tijd: 11.00-13.30 uur
Entree: voorverkoop online € 15 / voorverkoop via balie CKE (Past. Petersstraat 180) € 15 / dagkassa De Oranjerie € 17,50

→ Koninklijke Harmonie van Thorn

Deel dit met je vrienden via: