zaterdag 6 juli 2019

GEANNULEERD: Eindhovense Theaterdag 2019

Inspirerende workshopdag voor toneelspelers en theatermakers

Op zaterdag 6 juli organiseren Podium A, Doppio, Dulcinea en CKE weer de Eindhovense Theaterdag.
Het programma bestaat uit een interessant aanbod van workshops, presentaties, lekker eten en een gezellig feest ter afsluiting.

Individuele speler of compleet toneelgezelschap? Iedereen is welkom. Je schrijft je individueel in en kiest zelf het workshopprogramma dat bij jou past.

PROGRAMMA

13.00 uur: Inloop bij CKE
13.15 uur: Gezamenlijke warming-up, verzorgd door Dulcinea
14.00 uur: Aanvang workshops, waarbij je kunt kiezen uit de volgende programma's:
17.15 uur: Verplaatsen naar Pand P
18.00 uur: Gezamenlijk eten. Er wordt een buffet geserveerd waarbij ook rekening is gehouden met vegetariërs.
19.00 uur: Presentatie van de workshops
20.15 uur: Gezamenlijke afsluiting verzorgd door Dulcinea
21.00 uur: Groot Pand P-feest met dj.

Workshops 14.00 - 17.30 uur
Tijdens deze dag kun je kiezen uit 1 van de 4 workshops:

Workshop 1: Straattheater en improvisatie, door Straattheater Indigo, Jos van der Marel 

Het programma staat nog niet volledig vast. Het element 'contact maken', interactie, zit er zeker in. En we gaan zeker naar buiten. Het is tenslotte een workshop straattheater.

Benodigdheden: zoals te verwachten zullen we het doen met wat er is. Er is echter wel huiswerk: iedere deelnemer neemt  1 attribuut mee. Geen thema, gewoon kiezen uit vrije wil.
We gaan sociaal vuurwerk maken!

 Workshop 2: Theatervoorstelling in een snelkookpan, door Frank van der Aa

In drie uur tijd maken we een voorstelling. Onder leiding van regisseur  Frank van der Aa, maken we een spannende of komische of tragische voorstelling. Wie weet waar we onder deze druk op uitkomen. Een middag voor wie wel van een uitdaging houdt, nieuwe spelers wil ontmoeten en zijn of haar spelerskwaliteiten aan Eindhoven wil laten zien.

Workshop 3: Stand-up Comedy, door Jeroen Pater

Jeroen Pater is een van de beste en meest gevraagde stand-up comedians van Nederland. Gemiddeld staat hij meer dan 200 keer per jaar ergens op de planken en die ervaring zie je terug in optredens vol slimme grappen over relaties, het harde leven van de rondreizende artiest en de kwaadaardige genialiteit van… katten! Jeroen stond op Lowlands, was op tv te zien op Veronica, en is bedenker van het Utrecht International Comedy Festival. Jeroen heeft ook het Comedyhuis opgericht, de eerste comedyclub van Utrecht. Samen met hem gaan jullie in

 Workshop 4: De vloer op, door Roemer Lievaart

Door middel van opdrachten mooie scènes improviseren, net als in het programma "De Vloer Op" dat als zestien seizoenen op televisie draait. In deze workshop maken we kennis met de basisbeginselen van goede improvisatie: allereerst je geen zorgen maken om het verhaal, maar gewoon goed acteren, en vervolgens daarbovenop ontdekken waar de scène zelf heen wil gaan, en deze voorwaarts helpen. De workshop zal een aantal groepsopdrachten bevatten, en verder in de vorm van een "masterclass" zijn waarbij je als toeschouwer meestal nog meer leert over improvisatie en acteren dan als speler. Alles begint namelijk bij het herkennen van wat  de scène nodig heeft, en dat leer je om te beginnen door goed te kijken. De docent, Roemer Lievaart, is opgeleid als acteur en scenarioschrijver en geeft al 15 jaar les in improvisatietheater. 

Locatie workshops
CKE, Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven

Locatie eten, presentaties en feest
Pand P, Leenderweg 65 in Eindhoven

Tickets
Deelname kost € 20 inclusief diner. Student? Dan krijg je € 5 korting. Gebruik bij het bestellen de kortingscode STUDENT (max. 1 keer per bestelling) en neem op de dag zelf je studentenpas mee. 

Kom je meedoen? Bestel dan hieronder je ticket à € 21,- all-in:

 
Deel dit met je vrienden via: