dinsdag 12 maart 2019

Expositie Zaterdagacademie

geselecteerd door Jacques van Erven

Bij CKE is op dit moment een selectie te zien van werk van cursisten van de Zaterdagacademie. De Zaterdagacademie is een vereniging voor amateurschilders die professioneel begeleid worden door kunstenaars met een academische opleiding.
 
Beeldend kunstenaar en docent schilderen Jacques van Erven heeft voor deze expositie een selectie gemaakt uit het werk van tien cursisten van de afgelopen vijf jaar. De selectie probeert een zo breed mogelijk beeld te geven van vijf jaar cursistenwerk. Bij het geselecteerde werk is de waarneming belangrijk. Er wordt gewerkt op basis van een zichtbaar object, zoals een stilleven of de mens. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van foto’s als basis bij vrijere opdrachten en in collages. Als fantasie centraal staat, zijn verbeelding en technische vaardigheden een uitgangspunt.
 
Een aantal werken is het gevolg van speciale opdrachten rondom verschillende technieken zoals onder andere frottage (een techniek waarbij men door te wrijven over een oppervlak van een voorwerp een afdruk verkrijgt), pochoir (een stencilachtige druk) en imprimatura (een dunne, transparante verflaag die op de witte grond van een doek of paneel wordt aangebracht).

Bezoekersinformatie
De expositie is nog t/m vrijdag 19 april gratis te bezichtigen bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Het gebouw is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Afbeelding: werk van Truke Klamer
Deel dit met je vrienden via: